Legume

 Iată tot ce trebuie să știți despre substanțele nutritive și care dintre ele este mai sănătos

Morcovii se consumă în principal iarna, în timp ce castravetele este o leguma de vară. Ambii sunt la fel de sănătosi și benefici pentru organism, iată comparația dintre cele două pentru a afla care dintre ele este mai sănătos.

Modul în care vă consumați legumele și ceea ce includeți în masa zilnică vă afectează sănătatea și bunăstarea generală. Morcovii și castraveții sunt unele dintre puținele legume care sunt versatile și pot fi consumate sub orice formă, crude sau fierte. Puteți să le includeți în salată, desert sau chiar să le consumați ca fel principal. 


Legume


Morcovii sunt considerați unul dintre cele mai bune alimente anti-cancer, deoarece sunt foarte bogate în beta-caroten și alți carotenoizi din acesta

Să aflăm diferențele cheie dintre cele două și să vedem care dintre ele este mai sănătos de consumat.


Morcovul

Morcovi


Morcovii sunt în special o sursă bună de vitamine pentru corpul dumneavoastră. Acestea au multivitamine, substanțe nutritive care sunt esențiale pentru sanatatea corpului dumneavoastră. Morcovii conțin o sursă bună de beta-caroten, fibre, vitamina K1, potasiu și antioxidanți. 


Acestea sunt legume prietenoase pentru pierderea în greutate și sunt legate de niveluri mai scăzute de colesterol. De asemenea, sunt bune pentru ochii tăi și s-au dovedit că îmbunătățesc vederea.


Beta carotenul este unul dintre factorii majori pentru care morcovii sunt legați de reducerea riscului de cancer. Este esențial să preveniți cancerul și să îmbunătățiți vederea.Este un remediu natural incontestabil Morcovii se găsesc în culori roșii și portocalii. Morcovii au aproximativ 41 de calorii, dar mai puțină valoare proteică. 


Castravete

Castraveti


Deși este mai cunoscut ca leguma, este un fruct care este cel mai bun pentru hidratarea corpului. Dacă corpul dumneavoastră are pierderi de lichide, ca remediu natural,castravetele funcționează cel mai bine pentru a vă hidrata corpul și pentru a compensa orice pierdere de lichide. Este foarte benefic în substanțe nutritive și sărac în calorii. Acestea conțin o cantitate bună de apă și fibre solubile, ideale pentru pierderea în greutate și hidratarea corpului.


Acest fruct este versatil, deoarece poate fi consumat sub orice formă și salate. Îl puteți folosi pentru a vă reîmprospăta pielea chiar. Conține 45 de calorii și zero grăsimi. 


Deși au un conținut ridicat de apă, ele sunt, de asemenea, pline de substanțe nutritive care sunt extrem de esențiale pentru corpul dumneavoastră. Castraveții au și anumiți antioxidanți care blochează oxidarea și te mențin hidratat. De asemenea, ajută la scăderea nivelului de zahăr din sânge și la prevenirea constipației.


Concluzie


Castraveții au un conținut scăzut de calorii, dar bogat în apă și câteva vitamine și minerale importante. 

Consumul de castraveți cu coajă oferă cantitatea maximă de nutrienți. În timp ce morcovii constau din amidon, fibre, carbohidrați și zaharuri.

 Acestea sunt sărace în proteine, dar sunt bune pentru sănătatea și bunăstarea dumneavoastră generală. 

Deși ambele sunt la fel de importante pentru sănătatea ta și au un scop diferit de a servi bunăstarea corpului uman, vom continua cu castraveții pentru a spune că este mai sănătos și servește scopului ca un fruct sau o legumă care poate fi consumat zilnic .De asemenea este un remediu natural pentru alte diferite afectiuni

Poate va intereseaza si remediu pentru:

Paraziti Intestinali                                                   Endometrioza

Eczema                                                                    Piele Uscata