Caderea parului

Căderea părului este o tulburare metabolică subtilă. Poate fi cauzată de boli precum tifoidul, diabetul, infecțiile fungice la nivelul scalpului sau dezechilibrul hormonal. Și există și un factor ereditar, în care genele par să declanșeze căderea părului la o anumită vârstă. O deficiență de calciu, magneziu și zinc poate afecta hrana părului. Sarcina afectează și creșterea părului. Multe femei se confruntă cu o cădere extinsă a părului după naștere, dar părul revine în cele din urmă la grosimea normală. Tratamentul chimioterapeutic pentru cancer poate provoca, de asemenea, căderea severă a părului.

Simptome ale caderii parului


 • Pierderea bruscă a părului rezultând pete de chelie.
 • Retragerea liniei părului.
 • Căderea firelor de păr în timpul pieptănării.


Remedii la domiciliu pentru căderea părului

Aloe Vera: 

Aplicați gel sau sevă de aloe vera din plantă pe scalp. Purtați o casca de duș și lăsați-o să fie pe scalp timp de 3-4 ore și apoi clătiți-l cu multă apă și șampon ușor. Fă-o de două ori pe săptămână. Conține enzime proteolitice care întineresc foliculii de păr. Se crede că Aloe este un balsam bun care dă strălucire părului tău, lăsându-l neted și moale. Din punct de vedere chimic, aloe vera seamănă cu keratina (proteina părului) și hrănește părul îmbunătățindu-i rezistența la tracțiune.

Hibiscus:

 Masați-vă scalpul cu ulei de hibiscus. Uleiul extras din frunzele și florile acestei plante este considerat în mod tradițional benefic pentru promovarea creșterii părului prin întinerirea scalpului și a țesutului părului. Hibiscus posedă proprietăți hidratante care ajută la restabilirea strălucirii și strălucirii. Se crede, de asemenea, că vă ajută să vă păstrați culoarea naturală a părului.

Rădăcină de lemn dulce: 

Se amestecă rădăcina pudră de lemn dulce cu apă și se aplică pe scalp. Purtați capacul de duș, lăsați-l timp de 3-4 ore și apoi clătiți-l cu multă apă și șampon ușor. Rădăcina de lemn dulce se crede în mod tradițional că este un panaceu pentru diferite condiții de sănătate. Beneficiază în special chelia masculină, iar proprietățile sale nutritive hrănesc scalpul, întăresc arborii de păr, reduc mătreața și favorizează creșterea părului.

Semințe de susan: 

Mănâncă o mână de semințe de susan în fiecare dimineață. Înmuiați o lingură de semințe de susan negru peste noapte, scurgeți apa și mâncați dimineața următoare. Împreună cu hrănirea scalpului și stimularea creșterii părului, semințele de susan negru pot promova activitatea melanocitelor pentru a produce melanină - pigmentul responsabil de culoarea părului.

Salată și spanac: 

Aplicați în mod regulat amestec de salată și suc de spanac pentru a preveni căderea părului din cauza deficitului de vitamine. Bea și suc de salată sau morcovi.

Heena:

 Se fierbe o cană de ulei de muștar cu patru linguri de frunze de heena (mehendi). Se filtrează și se păstrează într-o sticlă. Masați în mod regulat locul pierderii parului. Henna vă poate face părul puternic și îl poate hrăni din rădăcini pentru un păr mătăsos și strălucitor, în timp ce uleiul de muștar încurajează circulația sângelui în scalp.

Fumul de tutun: 

Măcinați resturile de tutun afumat (din narghilea) și adăugați la uleiul de muștar care fierbe. Se răcește și se păstrează și se masează regulat pe plasturii cheli.

Tei și piper negru: 

Aplicați pastă făcută din semințe de tei și piper negru în apă în zonele cu pierderi neuniforme ale părului, ceea ce poate provoca iritarea pielii pentru unii oameni. Această pastă stimulează creșterea părului prin creșterea circulației sângelui în zona afectată.

Ulei de rozmarin: 

Adăugați o cantitate mică de ulei de rozmarin la loțiunile de păr pentru a preveni chelia prematură a bărbaților, eventual prin stimularea activității de creștere a părului.

Ce sa faceti impotriva caderii parului:

 • Includeți multe proteine ​​și fier în dieta dvs. și luați, de asemenea, suplimente minerale precum calciu, magneziu și zinc.
 • Includeți lapte, iaurt, boabe de soia și brânză în dieta dumneavoastră.
 • Consumați o mulțime de legume verzi, cu frunze, deoarece acestea vor oferi o bază de nutrienți necesari pentru părul sănătos.
 • Consumați alimente bogate în biotină, care sunt esențiale pentru o creștere sănătoasă a părului, cum ar fi nucile, drojdia de bere, orezul brun și ovăzul.
 • Luați multivitamine de înaltă calitate, cu potență ridicată timp de 2-3 luni, ceea ce va oferi o bază pentru dezvoltarea părului.
 • După spălarea părului, frecați energic scalpul cu vârfurile degetelor până când furnicături pentru a activa glandele sebacee.
 • Uscați-vă părul în mod natural, dacă este posibil
 • Faceți exerciții de meditație sau respirație profundă pentru a reduce stresul și tensiunea.

Ce sa nu faci:

 • Nu vă trageți părul cu o perie sau pieptene când este ud.
 • Evitați să folosiți vopsele de păr și tratament pentru a vă permite sau îndrepta părul.
 • Evitați alimentele picante fierbinți, cum ar fi ardeiul iute, usturoiul, carnea de vită și mielul.

Consultați medicul

Pierderea rapidă a părului sau pe zone

Căderea părului din cauza medicamentelor sau a unei boli.