Remedii pentru constipatie
Constipația este una dintre cele mai frecvente probleme gastro-intestinale
Frecvența normală a mișcărilor intestinale poate varia de la o persoană la alta, de la trei ori pe zi la trei ori pe săptămână. Trecerea scaunelor tari de mai puțin de 3 ori pe săptămână este probabil o persoană constipată. Alte simptome includ balonare, greață, crampe la nivelul abdomenului inferior, cefalee, ulcer la gură și respirație urât mirositoare.
Diete cu conținut scăzut de fibre, consumul insuficient de lichide, stilul de viață sedentar, stresul emoțional sau ignorarea repetată a dorinței de a merge la baie pot contribui la constipație. Deși constipația poate afecta pe oricine, este mai frecventă la femei și la persoanele cu vârsta peste 65 de ani.
De asemenea, tinde să apară în timpul sarcinii, după naștere sau o intervenție chirurgicală. Unele medicamente, cum ar fi anumite analgezice și suplimente de fier, pot cauza sau agrava problema.
Ocazional, constipația este cauzată de o boală de bază. Majoritatea cazurilor de constipație sunt temporare și prin simpla schimbare a stilului de viață, cum ar fi exercițiul fizic mai mare, consumul de mai multe lichide și consumul unei diete bogate în fibre, pot contribui la atenuarea constipației.
Simptome de constipație
- Mergând mult la toaleta fără a avea mișcare intestinală.
- Scaune tari
- Aveți o senzație de evacuare incompletă după ce ați făcut o mișcare intestinală.
- Se strecoară excesiv în timpul mișcărilor intestinale.
- Disconfort abdominal.
Remedii la domiciliu pentru constipație
Mere:
Mănâncă un măr crud la aproximativ o oră după masă. Merele sunt sanatoase și vor încuraja mișcările intestinului. Sucul de ananas, pere, guava sunt de asemenea eficiente.
Prune uscate:
Mâncați o mână de prune uscate sau beți suc de prune în fiecare zi o oră după mese. Pe lângă adăugarea de fibre, prunele au un efect laxativ ușor.
Banana:
Mâncați banane galbene coapte între mese. Bananele ajută la ameliorarea constipației și la reglarea mișcării intestinului.
Mierea:
Luați 1 lingură de miere în fiecare dimineață sau adăugați-o la ceai. Mierea calmează intestinul și poate fi adăugată la alimente sau băuturi pentru ameliorarea constipației.
Semințe de in:
Se presară două lingurițe de semințe de in măcinate peste mancare. Semințele de in ajută la ameliorarea constipației. Semințele de in sunt foarte concentrate în fibre și conțin acizi grași esențiali care favorizează mișcările intestinale
Suc de Aloe:
Sucul de aloe sau latex de aloe poate fi folosit ca laxativ stimulant, dar nu trebuie confundat cu gelul de aloe vera care este folosit pentru vindecarea rănilor sau arsurile solare. Aloe vera trebuie utilizată pentru ameliorarea ocazională.
Uleiul de masline
Uleiul de măsline poate ameliora constipația. O lingură de ulei de măsline în fiecare zi poate ajuta la ameliorarea constipației.Grasimile din uleiul de masline pot ajuta la lubrifierea interiorului intestinului
Ce sa faci pentru Constipatie:
- Consumați mai multe alimente bogate în fibre. Includeți fructele, legumele, nucile, leguminoasele, cerealele integrale și pâinea integrală, bogată în fibre. Ajută la înmuierea deșeurilor și la trecerea mai rapidă a colonului. Acest lucru reduce presiunea din interiorul tractului digestiv. Adăugați fibre în dieta dvs. treptat pentru a evita gazele și balonarea.
- Creșteți aportul de lichide, de preferință apă. Beți zilnic opt până la zece pahare de apă pură. Consumul inadecvat de lichide este unul dintre cei mai mari factori care contribuie la constipație.
- Faceți exerciții fizice în mod regulat timp de 20-30 de minute, cum ar fi mersul pe jos, mersul cu bicicleta sau înotul, care ajută la stimularea funcției intestinale.
- Luați un probiotic bun, cum ar fi iaurtul, kefirul, pentru a ajuta la promovarea unei flore sănătoase a intestinului, care poate ajuta la mișcările ușoare ale intestinului.
- Dezvoltă obiceiuri intestinale regulate. Alocați timp după micul dejun pentru a vizita toaleta.
- Încercați o dietă de eliminare pentru a vă ajuta să identificați ceea ce vă poate declanșa corpul și provoca contractul colonului.
- Du-te la baie când ești simti nu aștepta. Acordați un timp adecvat pentru mișcările intestinului. Cu cât aștepți mai mult, cu atât mai multă apă este absorbită din scaun și scaunul devine mult mai greu.
- Nu treceți peste micul dejun. Consumul unei băuturi calde la micul dejun ajută la stimularea intestinului.
Ce Nu trebuie pentru constipație
- Limitați consumul de cofeină, alcool, care poate agrava simptomele constipației provocând deshidratare.
- Evitați alimentele prăjite, zahărul, făina albă rafinată și alte alimente procesate care contribuie la constipație.
- Evitați alimentele și băuturile care provoacă gaze, cum ar fi varza, broccoli și băuturile gazoase, până când constipația dispare.
- Evitați mesele in graba
- Evitați medicamentele care provoacă constipație. Consultați medicul pentru a vă ajuta în acest sens.
- Evitați utilizarea regulată a laxativelor fără prescripție medicală. Încercați să evitați laxativele care conțin senna sau cătina, deoarece aportul pe termen lung poate deteriora mucoasa intestinului și poate răni terminațiile nervoase ale colonului.
- Utilizarea laxativelor poate agrava în mod activ o problemă de constipație pe termen lung.
Consultați medicul daca:
- Constipația nu a trecut după 7 zile.
- Având crize recurente de constipație.
- Dureri abdominale intense.
- Sânge în scaun.
- Constipație care alternează cu diaree.
- Durere severă în anus în timpul mișcării intestinului.
Citeste si :
- Remedii pentru Candidoza bucala (Afta Bucala)
- 5 remedii pentru Candidoza vaginala
- Remediu pentru Celulita - Sau sa imbunatatim aspectul!
- 5 Sfaturi utile pentru Colecistita-Tratament naturist al vezicii biliare
- Remedii pentru reducerea simptomelor menopauzei
- Cateva sfaturi pentru Obezitate-Tratamentul obezității implică în general schimbări ale stilului de viață