Calcaie crepate

Suferiți de calcaie uscate și mâncărime? Iata cateva remedii naturale

Pielea de pe calcaie este roșie, aspră sau fulgi? Vedeți crăpături în calcaie? Toate acestea sunt simptome comune ale calcaielor uscate. 

Din păcate, majoritatea oamenilor suferă de această problemă într-un anumit grad sau altul. Motivul pentru aceasta este că, spre deosebire de orice altă parte a corpului, pielea de pe calcaie nu are glande uleioase. În schimb, glandele sudoripare sunt singura sursă de umiditate. 

Uneori, aceste glande sudoripare nu sunt suficiente pentru a menține picioarele hidratate corespunzător. Cauzele obișnuite ale calcaielor uscate: săpunurile nehidratante, vremea rece, umiditatea scăzută, expunerea la soare, dușurile fierbinți și îmbătrânirea.

Calcaiele uscate pot fi inconfortabile și pot duce la mâncărime excesivă sau arsuri. Așadar, nu lăsați problema să nu fie tratată. 

Încercați astăzi aceste remedii casnice: 


1. Remediu cu suc de lamaie. 

Acidul din lămâi ajută la dizolvarea pielii moarte. Recomandăm înmuierea picioarelor în suc de lămâie timp de zece minute și apoi folosirea unei perii pentru a-ți curăța picioarele și a îndepărta pielea uscată. 

2. Remediu cu Ulei de măsline. 

Proprietățile hidratante ale uleiului de măsline pot fi un remediu pentru picioarele uscate și crăpate. Adăugați câteva picături de ulei esențial de lavandă sau lămâie pentru a spori efectele de vindecare. Combinați ingredientele alese într-un borcan și apoi agitați până când se formează o soluție lăptoasă. Aplicați crema de casă pe calcaile crăpate. 

3. Remediu cu Vaselină. 

Hidratarea este o utilizare obișnuită a vaselinei și a altor produse din vaselină. Recomandăm masarea vaselinei pe ambele calcaie, inclusiv vârfurile și între degetele de la picioare. Pentru cele mai bune efecte, aplicați noaptea și dormiți cu șosete de bumbac. Acest lucru va permite mai bine vaselinei să se înmoaie în picioare. Asigurați-vă că vă clătiți picioarele dimineața. 

4. Zaharul. 

Recomandăm amestecarea unui exfoliant de casă făcut din părți egale ulei de măsline și zahăr brun. Faceți-vă un masaj la calcaie cu scrub de zahăr. Asigurați-vă că vă concentrați pe cea mai aspră parte a picioarelor. După 10-15 minute, clătiți-vă picioarele sub apă rece. 

5. Miera- Un remediu natural bine cunoscut

Enzimele naturale din miere vă pot vindeca picioarele și vă pot ajuta la etanșarea umezelii. Acesta este motivul pentru care recomandăm înmuierea picioarelor în apă caldă amestecată cu miere. După 10-15 minute, picioarele tale ar trebui să se simtă mai moi. 

6. Laptele este stiut ca un remediu natural pentru piele

Laptele este bogat în vitamina A și în alți nutrienți care contribuie la o piele sănătoasă și strălucitoare. De asemenea, conține acid lactic, care poate elimina celulele moarte ale pielii și poate promova creșterea celulelor noi, sănătoase. Faceți o baie de picioare pe bază de lapte, combinând 1 cană de lapte și 5-7 căni de apă caldă. 

7. Ulei de susan-Un remediu inainte de culcare

Acest ulei puternic conține vitamina E și trei tipuri diferite de acid. De asemenea, are proprietăți anti-bacteriene. Recomandăm înmuierea picioarelor în apă caldă timp de 10 minute și apoi frecarea picioarelor cu ulei de susan. Cel mai bine este să aplicați uleiul de susan seara înainte de culcare. 

8. Curcuma(turmeric)

turmeric


Acest remediu de casă ar putea să-ți transforme picioarele în galben strălucitor, dar remediile rapide la domiciliu promit că efectele miraculoase merită schimbarea temporară a culorii! 

Remediul casnic este deosebit de puternic pentru persoanele ale căror calcaie uscate sunt cauzate de infecții . Se amestecă 3 linguri de pudră de curcuma în câteva picături de ulei de cocos și se aplică soluția pe calcaiele crăpate. Odihnește-te 20-30 de minute și apoi spală-ți picioarele cu apă caldă și un săpun ușor. 

Poate va intereseaza si remediu pentru:

Mahmureala                                                                               Varicela

Matreata                                                                                      Conjuctivita