pregnant moms


 Mămicile vor face orice pentru a-și păstra copiii și bebelușii în siguranță și acest lucru este valabil mai ales în timpul unei pandemii. Când vine vorba de vaccinul COVID-19, este posibil să aveți întrebări - mai ales dacă sunteți gravidă sau puteți rămâne gravidă în curând. Iată ce ar trebui să știți.


Considerații privind vaccinul COVID-19 pentru femeile însărcinate

Mamele însărcinate sau care alăptează nu au fost incluse în studiile privind vaccinul COVID-19. Din această cauză, ați putea citi câteva informații contradictorii despre siguranța vaccinului la femeile gravide. Cu toate acestea, multe organizații de sănătate din Statele Unite, cum ar fi CDC, încurajează femeile însărcinate să primească vaccinul din cauza riscului ridicat de boală sau deces asociat cu infecția COVID-19.


Unele tipuri de vaccinuri ar trebui evitate în timpul sarcinii și acestea sunt de obicei cele care conțin un virus viu care a fost modificat astfel încât să nu provoace o infecție substanțială. Vaccinul COVID-19 nu conține un virus viu și nici nu are în interior o formă inactivă a virusului viu.


Luați vaccinul COVID-19 dacă intenționați să rămâneți gravidă

Din cauza riscului crescut de mortalitate și a complicațiilor cauzate de o infecție COVID-19 în timpul sarcinii, ar trebui să discutați cu medicul dumneavoastră despre obținerea vaccinului. Dar este important să rețineți că obținerea unui vaccin poate fi o provocare pentru primele câteva luni, deoarece vaccinarea este rezervată în prezent celor din populațiile cu risc ridicat sau celor cu un risc mai mare de expunere.


Vaccinul va ajuta la protejarea copilului în timpul sarcinii și după naștere

Când viitoarele mame primesc vaccinuri, cum ar fi gripa sau TDAP, aceasta poate ajuta la protejarea copiilor împotriva îmbolnăvirii - similar cu modul în care vaccinul împotriva gripei vă poate proteja copilul. Acest lucru se întâmplă prin ceva numit imunitate pasivă. Imunitatea pasivă este atunci când anticorpii mamei sunt transferați bebelușului înainte de naștere, ceea ce ajută la protejarea celui mic după naștere. Deși sunt necesare mai multe cercetări, mulți experți consideră că acest lucru ar putea fi cazul și vaccinului COVID-19.


Considerații privind vaccinul în timpul alăptării

Datorită cercetărilor anterioare privind vaccinurile, experții consideră că vaccinul COVID-19 nu va afecta copilul sau mama care alăptează. Acest lucru este valabil mai ales atunci când comparați vaccinarea cu riscurile de a lua COVID-19. În plus, este posibil ca o mamă care alăptează care a primit vaccinul să poată ajuta la transmiterea imunității copilului său care nu a primit vaccinul.


Vaccinul COVID-19 nu afectează fertilitatea

Este posibil să fi auzit despre o presupusă legătură între vaccin și infertilitate. Acesta este un mit care combate frica, cu o bază științifică zero, care se răspândește în jurul internetului și al rețelelor sociale, ca un incendiu. Știm că vaccinurile, inclusiv vaccinul COVID-19, nu vor afecta fertilitatea. Cu toate acestea, unele infecții cauzate de îmbolnăvirea cu COVID-19 pot afecta fertilitatea.

Sursa https://www.allinahealth.org/

Dacă aveți în continuare întrebări sau nelămuriri, discutați cu doctorul dacă vaccinul COVID-19 este potrivit pentru dvs.


Poate va intereseaza si remediu pentru:


Paraziti Intestinali                                                   Endometrioza

Eczema                                                                    Piele Uscata