Remedii la domiciliu pentru paraziții intestinali

paraziții intestinali


Aceste remedii casnice pentru paraziții intestinali pot ajuta la ameliorarea sau tratarea stării dvs. Multe infestări cu paraziți intestinali sunt asimptomatice, făcându-le mai dificil de diagnosticat și tratat. 

Cu toate acestea, atunci când apar, cele mai frecvente simptome sunt durerile abdominale, anorexia sau pierderea bruscă în greutate, datorită absorbției scăzute a nutrienților esențiali din dietă. 

Neavând un sistem digestiv bine dezvoltat, viermii adulți absorb toți nutrienții prin piele, cedând astfel un deficit nutrițional al gazdei care, în timp, netratat, poate duce la tulburări de creștere și dezvoltare, în special la copii.

Larvele se pot dezvolta ca chisturi în diferite organe, cum ar fi în creier (neurocisticercoză datorată Tenia solum) sau în ficat și plămâni (chist hidatic cauzat de Tenia echinococcus), producând simptome specifice, și anume: cefalee, amețeli, creșterea dimensiunea ficatului, tulburări de respirație. 

Aceste simptome se pot manifesta târziu - în orice moment, de la 5 la 15 ani după infecție - și au o rată a mortalității crescută care, dacă aceste chisturi se rup, poate ajunge până la 90%.


La copii, simptomele sunt diferite de cele ale adulților. În primul rând, copilul mic nu le poate descrie și, prin urmare, trebuie să fie urmate de anumite semne și simptome specifice, cum ar fi: 


  • apariția de vezicule în interiorul buzei inferioare
  • neliniște însoțită de scrâșnirea dinților în timpul nopții (bruxism) 
  • apariția cearcănelor
  • stare de hiperactivitate și / sau iritabilitate 
  • dureri de cap frecvente
  • sensibilitate la lumină
  • convulsii ale pleoapelor
  • sângerări gingivale, nazale sau rectale
  • mâncărime în zona anală
  • inflamația vaginului la fete 
  • Copiii mai mari uneori descriu durerea din jurul buricului, balonarea, greața și lipsa poftei de mâncare.


Tratează-ți starea cu remedii naturale pentru paraziții intestinali


Mănâncă semințe de dovleac 

Cucurbitacina din semințele de dovleac are proprietăți antiparazitare care pot paraliza paraziții pentru ca aceștia să cadă de pe pereții intestinali.

Cum functioneaza:

Luați două linguri de semințe de dovleac prăjite în fiecare dimineață pe stomacul gol timp de o săptămână.

Mănâncă usturoi 

Componentele active din usturoi care ucid paraziții sunt alicina și ajoena. Acești compuși pot ucide amibele, inclusiv soiurile cu o singură celulă, precum și viermii și viermii.

Cum functioneaza:

Mâncați trei căței de usturoi crudi, zdrobiți pe stomacul gol în fiecare zi, timp de o săptămână. Când usturoiul este tăiat sau zdrobit, enzima alininază acționează asupra alinului chimic, transformându-l în alicină.

Precauții:

  • Usturoiul poate scădea tensiunea arterială și poate crește riscul de sângerare. Aveți grijă dacă aveți sângerări sau afecțiuni legate de tensiunea arterială.
  • Usturoiul poate irita tractul gastro-intestinal (GI). Utilizați cu precauție dacă aveți probleme cu stomacul sau digestia.
  • Nu mai luați usturoi cu cel puțin două săptămâni înainte de o intervenție chirurgicală programată.


Mănâncă cuișoare 

Cuișoarele conțin eugenol și cariofilenă. Ei călătoresc prin fluxul sanguin, ucigând paraziți microscopici și larve și ouă parazite.

Cum functioneaza:

Măcinați jumătate de duzină de cuișoare proaspete, amestecați cu apă și beți-l rapid pe stomacul gol.

Mănâncă papaya verde și semințe 

Latexul din papaya verde este bogat în enzima papaină, care are proprietăți antihelmintice care pot distruge în mod eficient viermii intestinali. Semințele de papaya conțin caricină care poate ajuta la expulzarea viermilor intestinali.

Cum functioneaza:

Scoateți o lingură de semințe de papaya dintr-o papaya verde care tocmai este pe punctul de a se face galben. Adăugați niște papaya tocată, ananas tocat, niște semințe de dovleac, o duzină de cuișoare proaspete, lapte sau lapte de cocos și amestecați-le bine într-un blender pentru a face un smoothie. Bea acest  lucru dimineața pe stomacul gol.

Precauții:

Nu luați papaya dacă sunteți gravidă sau alăptați.

Poate va intereseaza si remedii naturale pentru:

 Abcesul de piele                                                                     Dureri de dinti

Dureri in gat                                                                            Psoriazis

Raceala                                                                                    Acnee