Tratamente naturale pentru bolile de rinichi


Dureri de rinichi

Remediu acasa pentru bolile de rinichi nu numai ca este un tratament natural dar nu are reactii adverse.

Boala renală cronică este o pierdere lentă și progresivă a funcției renale pe o perioadă de câțiva ani, ceea ce va duce la insuficiență renală permanentă. Este, de asemenea, cunoscut sub numele de insuficiență renală cronică, boală renală cronică sau insuficiență renală cronică. De multe ori rămâne nedetectat și nediagnosticat până când boala este bine avansată. 

Funcția rinichilor dvs. este de a filtra deșeurile și excesul de lichide din sânge, care sunt apoi excretate în urină. Când apare o boală cronică de rinichi, rinichii nu vor putea să-și îndeplinească sarcina în mod corespunzător.

Pe măsură ce insuficiența renală avansează și funcția organului este grav afectată, nivelurile periculoase de deșeuri, electroliți și lichide se pot acumula rapid în organism.

Boala renală este un termen larg pentru o varietate de boli care pot afecta sănătatea rinichilor. Cele mai frecvente dintre acestea sunt pietrele la rinichi. Bolile pot fi acute sau cronice și pot duce la insuficiență renală dacă nu sunt tratate.

Poate duce, de asemenea, la multe alte complicații, cum ar fi probleme cu tensiunea arterială, producerea de celule roșii din sânge și sănătatea oaselor.

Deoarece nu există un remediu pentru bolile renale cronice, tratamentul se concentrează pe reducerea simptomelor. Tratamentul vizează oprirea sau încetinirea progresiei bolii, care se face de obicei prin controlul cauzei sale de bază. Cauzele ar putea fi diabetul și bolile specifice ale rinichilor, care includ bolile renale polichistice. Boala renală cronică poate evolua până la insuficiența renală în stadiul final, care este fatală fără filtrarea artificială numită dializă sau un transplant de rinichi. Somnolența, scăderea fluxului de urină la urinare, retenția de apă, cefaleea, inactivitatea fizică, slăbiciunea, confuzia, durerea toracică, oboseala, durerea abdominală sau greața sunt cele mai frecvente simptome ale bolii renale cronice.

Reducerea cantității de sare din dieta ta, consumul mai puțin de potasiu și scăderea aportului de proteine ​​pot ajuta la reducerea simptomelor. Alte remedii includ aportul de păpădie, suc de pătrunjel, suc de aloe vera, suc de afine, oțet de mere, ceai de plante, buchu și afine. 

Acestea sunt cele mai eficiente și de încredere modalități de a trata diferite boli de rinichi. Simptomele bolilor renale pot fi îmbunătățite cu ajutorul a numeroase remedii naturale la domiciliu. Urmarea unei diete adecvate poate ajuta la prevenirea sau reducerea simptomelor bolilor renale.

Remedii naturale pentru insuficienta renala

Reducerea sării:

Datorită efortului excesiv cauzat de boli de rinichi și insuficiență corporală, va exista o pierdere de potasiu în urină, ceea ce duce la creșterea cantității necesare de sare din organism. Deoarece există aproape întotdeauna prea multă sare în organism în ceea ce privește echilibrul necesar, adăugarea de sare în organism face situația mult mai dificilă.

Sare

Prin urmare, ar trebui să adoptați o dietă săracă în sare pentru a vă asigura că echilibrul fluidelor din corp rămâne adecvat.


  • Evitați alimentele congelate și mesele de tip comoditate, deoarece acestea sunt bogate în sare.
  • Evitați să adăugați prea multe condimente și săruri la mese.
  • Adăugați legume și fructe proaspete în dieta dumneavoastră.

Reducerea conținutului de potasiu alimentar:

Alegerea alimentelor cu conținut scăzut de potasiu și o dietă săracă în sare va ajuta, de asemenea, în unele cazuri. Excesul de toate tipurile de minerale poate fi periculos atunci când nu este echilibrat. Deoarece sodiul depășește ocazional potasiul, se recomandă evitarea alimentelor cu concentrație ridicată de potasiu, cum ar fi bananele, portocalele, cartofii, spanacul și roșiile.

Cu toate acestea, această recomandare este foarte dependentă de indivizi. Unii medici vă vor spune să creșteți aportul de potasiu, în timp ce alții vă vor spune să îl reduceți.


Reduceți aportul de proteine:

Deși unul dintre simptomele bolii renale este pierderea proteinelor, o cantitate excesivă de proteine ​​din organism poate exacerba și problema bolilor renale. Deoarece trebuie să echilibrați toate mineralele și proteinele, este o boală foarte dificilă de tratat. Multe dintre lucrurile care sunt recomandabile pentru o persoană pentru cele mai multe boli pentru a se vindeca pot înrăutăți situația cu această formă specifică de boală renală.


Creșteți aportul de apă:

Cea mai simplă modalitate de rezolvare a problemelor cu rinichii este creșterea aportului de apă. Acest lucru va stimula urinarea. Principala modalitate de a elibera lichide, precum și toxine din corpul tău este urina, care este alcătuită din grăsimi, proteine, apă și săruri în exces. Prin urmare, vă puteți spăla sistemul și puteți contribui la reducerea numărului de toxine care se acumulează în rinichi, consumând 6 până la 8 pahare de apă în fiecare zi.

Acest lucru poate ajuta la întârzierea nevoii de dializă și încetinirea progresiei bolilor renale.


Păpădie pentru boli renale cronice:

Proprietățile diuretice ale păpădiei pot ajuta în tratarea bolilor renale. Este, de asemenea, o sursă bună de vitamina A și a fost utilizată în sistemele medicale tradiționale pentru a vindeca diferite afecțiuni de sănătate, inclusiv boli de rinichi. Păpădia este o sursă excelentă de minerale precum potasiu, fier și zinc. Nu numai frunzele de păpădie, ci și rădăcinile de păpădie pot trata insuficiența renală în mod eficient și natural, deoarece are proprietăți antibacteriene care pot reduce frecvența infecțiilor tractului urinar. Conține proprietăți antiinflamatorii care ajută la dizolvarea pietrelor la rinichi. Consumul de ceai de păpădie se crede că îmbunătățește insuficiența renală. Cu toate acestea, este important să discutați cu medicul dumneavoastră înainte de a utiliza păpădia pentru a trata insuficiența renală, calculii renali și alte afecțiuni de sănătate.

Doza zilnică recomandată pentru pacienții cu insuficiență renală este de 2 g până la 8 g de rădăcină de păpădie uscată, care poate fi administrată de trei ori pe zi. Alternativ, luați doze de 250 mg extract de pulbere în capsule de trei sau patru ori pe zi. Poate reacționa cu anumite medicamente care sunt utilizate pentru tratamentul hipertensiunii arteriale sau al diabetului. De asemenea, se sugerează să nu luați păpădie mai mult de o lună dacă suferiți de o boală a vezicii biliare.


Suc de pătrunjel pentru boli cronice de rinichi:

Pătrunjelul este o substanță diuretică, care ajută la eliminarea toxinelor și, prin urmare, este un detergent perfect pentru rinichi. Este o sursă bogată de vitamina A, vitamina B (tiamină și riboflavină) și vitamina C, precum și potasiu și cupru. Tocam frunzele de patrunjel si le fierbem intr-o oala cu apa. Apoi, puteți bea această apă când este rece. Poate îmbunătăți nivelul general de sănătate și toxicitate în rinichi. Poate fi utilizat ca măsură preventivă sau ca tratament pentru a încetini progresia bolii.


Suc de afine pentru boli cronice de rinichi:

Compușii organici găsiți în afine sunt foarte eficienți pentru reducerea severității infecțiilor la rinichi. Se recomandă tratarea a tot felul de probleme renale. Consumul de 2 până la 3 pahare de suc de afine în perioadele de inflamație sau iritație la rinichi va fi de ajutor în reducerea acestor simptome. Puteți urma această terapie pentru prevenirea dezvoltării infecțiilor renale. Cu toate acestea, este important să nu beți prea mult suc de afine, deoarece sucul de fructe poate fi toxic în concentrații extrem de mari.


Suc de Aloe Vera pentru boli cronice de rinichi:

Aloe vera


Proprietățile vindecătoare și antioxidante fac din aloe vera un remediu eficient la domiciliu în lupta împotriva bolilor renale. Este, de asemenea, utilizat în multe tratamente de sănătate diferite pentru diferite afecțiuni pentru proprietățile sale antiseptice și antiinflamatoare. Deoarece este plin de vitamine, minerale, enzime, zaharuri, saponine, lignine și antrachinone necesare organismului, sucul de Aloe Vera vă poate oferi o ușurare semnificativă pentru bolile renale.


Oțet de mere pentru boli cronice de rinichi:

Oțet de mere


Oțetul de mere este, de asemenea, considerat drept unul dintre cele mai bune remedii casnice pentru insuficiența renală datorită proprietăților sale antibacteriene. Oțetul de mere joacă rolul important în menținerea sănătății rinichiului și protejarea acestuia de infecții și daune. De asemenea, ajută la promovarea unei recuperări rapide, precum și la rezolvarea infecției vezicii urinare. Acest oțet conține un nivel de pH de 3,0. Înmulțirea și creșterea bacteriilor la acest nivel de pH devin imposibile.

Se amestecă 2 lingurițe de oțet de mere cu puțină miere într-un pahar mare de apă și se bea o dată sau de două ori pe zi. Această băutură vă poate îmbunătăți serios șansele de a preveni bolile renale sau de a menține simptomele la un nivel ușor de gestionat.


Ceai de plante pentru boli cronice de rinichi:

Există o serie de ceaiuri de plante care sunt adesea prescrise pentru tratamentul bolilor renale. Cele mai frecvente recomandări sunt ceaiul verde, ceaiul de marshmallow, cea de afine, ceaiul din rădăcini de pietriș și ceaiul de păpădie. deoarece sunt pline de antioxidanți și compuși detoxifianți care mențin funcționarea corectă a rinichilor, aceste ceaiuri sunt utilizate pe scară largă în diferite țări din întreaga lume ca remediu la domiciliu pentru bolile renale.

Frunzele verzi proaspete conțin oxidanți vegetali care pot ajuta la restrângerea formării pietrelor la rinichi. Conține proprietăți diuretice, astringente și antiinflamatoare. Ceaiul verde este foarte recomandat pacienților cu rinichi care funcționează prost și insuficiență renală. Ceaiul verde se dovedește că ajută nu numai rinichii, ci și mai multe părți ale corpului să funcționeze fără probleme. Este o idee minunată dacă puteți bea două sau trei căni de ceai verde în timpul zilei.


Ulei de măsline extravirgin pentru boli cronice de rinichi:

Uleiul de măsline extravirgin este bine cunoscut pentru calmarea inflamației și, de asemenea, pentru detoxifierea organismului. Prin urmare, este ideal pentru încetinirea progresiei bolilor renale.

Includerea uleiului de măsline în dieta zilnică poate oferi o îmbunătățire semnificativă a insuficienței renale și a bolilor, deoarece este o sursă excelentă de nutrienți și grăsimi nesaturate.

Uleiul de măsline conține componentele active care sunt benefice în îmbunătățirea sănătății rinichilor. Uleiul de măsline extravirgin este cel mai scump cu o rată de aciditate scăzută. Se adaugă la salate. Nu gătiți ulei de măsline extravirgin deoarece aroma și nutrienții acestui ulei sunt afectați de căldură. Uleiul de măsline pur este cel mai ieftin tip și este potrivit pentru gătit. Dar nu ar trebui să-l prăjiți adânc pentru a obține nutrienții și beneficiile.


Curcuma pentru boli cronice de rinichi:

Curcuma (turmeric) este unul dintre puternicele remedii casnice pentru insuficiența renală. Poate accelera procesul de recuperare și poate rezolva și infecția renală. Ingredientul activ numit curcumină prezent în curcumă acționează ca un puternic agent antibacterian. În plus, este, de asemenea, un agent anti-fungic și antiinflamator care răspândește toate tipurile de microbi și ajută la inhibarea creșterii.

Curcuma ar trebui să fie încorporată într-o dietă obișnuită pentru a preveni bolile renale. Puteți să o amestecați cu alimente sau să beți pudră pură de curcuma. O altă opțiune este de a lua suplimente de curcuma sub formă de capsule. Doza recomandată este de 400 până la 600 mg de 3 ori pe zi ca pulbere standardizată sau de 30 până la 90 de picături pe zi ca extract fluid. Datorită proprietăților de subțiere a sângelui, suplimentele de curcuma nu trebuie administrate cu 15 zile înainte de operație. Ar trebui să aveți grijă atunci când luați suplimente de curcuma pentru a preveni dozarea inadecvată care provoacă o reacție alergică și riscuri posibile. De asemenea, femeile însărcinate nu trebuie să ia supliment de curcuma.


Usturoi pentru boli renale cronice:

Usturoiul este o sursă excelentă de compus sulfuric alicină, care este un agent antiinflamator, antibacterian și antifungic. Prin urmare, este utilizat pentru a combate multe afecțiuni de sănătate în mod natural și eficient, inclusiv infecții renale. 

Consumul regulat de usturoi poate îmbunătăți sistemul imunitar și preveni bolile de inimă și cancerul datorită proprietăților sale antioxidante. 

Usturoiul este eficient în eliminarea radicalilor liberi, deteriorând particulele, care pot provoca afecțiuni medicale legate de procesul de îmbătrânire. Usturoiul are proprietăți diuretice care pot contribui la promovarea sănătății rinichilor. 

Diureticele joacă un rol important în reducerea sodiului, a sării și a apei din organism. Usturoiul are capacitatea de a controla tensiunea arterială din corpul dumneavoastră, care poate fi rezultatul bolilor renale și al insuficienței renale.

Ar trebui să mâncați 3 până la 4 căței de usturoi crude în câteva zile sau să luați ca suplimente de usturoi sau capsule pentru tratarea insuficienței renale. 

Consumul excesiv poate duce la unele reacții adverse nedorite, cum ar fi respirația neplăcută, mirosul corporal, stomacul supărat și balonarea. Unii oameni simt amețeli, dureri musculare, oboseală și pierderea poftei de mâncare prin consumul de usturoi. 

Datorită proprietăților de subțiere a sângelui, nu trebuie să mâncați usturoi înainte de a primi o intervenție chirurgicală sau de a naște pentru a evita situația de sângerare. 

Este recomandat să discutați cu furnizorul dvs. de asistență medicală despre beneficiile și efectele secundare ale usturoiului înainte de a include usturoiul în dieta dvs. ca remediu la domiciliu pentru bolile renale.

De asemenea, trebuie să monitorizați modul în care funcționează corpul dumneavoastră în timp ce adoptați aceste remedii la domiciliu, indiferent dacă este eficient pentru dvs. sau nu. Cu toate acestea, este o idee bună să consultați un medic și să obțineți ajutor profesional, deoarece este o stare de sănătate foarte gravă.

Citeste si: