Ameteala


Descoperă cum poți să îți reduci simptomele de amețeală și vertij acasă cu aceste cinci remedii naturale eficiente


Ametelile sunt o senzație de pierdere a echilibrului și a orientării spațiale, care poate fi cauzată de o varietate de factori, precum hipotensiune arterială, oboseală, deshidratare, anemie, stres, anxietate sau alte probleme de sănătate. Pentru a trata ametelile, există numeroase remedii naturale care pot ajuta la ameliorarea simptomelor.

Iată cinci remedii naturale pentru ameteli:

Ghimbir: 

Ghimbirul are proprietăți antiinflamatorii și antiemetice, ceea ce îl face util în tratarea ametelilor. Poți să consumi ghimbir sub formă de ceai sau să-l adaugi în sucuri sau smoothie-uri.

Pătrunjel: 

Pătrunjelul conține vitamine și minerale esențiale, ceea ce îl face un excelent tonic pentru sistemul nervos. Poți să adaugi pătrunjel proaspăt în salate sau să-l consumi sub formă de ceai.

Valeriană: 

Valeriana are proprietăți sedative și anxiolitice, ceea ce o face utilă în tratarea ametelilor cauzate de anxietate sau stres. Poți să consumi valeriana sub formă de ceai sau să iei suplimente cu valeriană, dar este recomandat să consulți întâi medicul.

Apă: 

Deshidratarea poate fi o cauză comună a ametelilor, așa că asigură-te că bei suficientă apă pentru a menține hidratarea optimă a organismului.

Respirație profundă: 

Respirația profundă poate ajuta la reducerea stresului și anxietății, care pot fi cauze ale ametelilor. Învață să faci respirație profundă, inspirând prin nas și expirând prin gură, pentru a calma corpul și mintea.

Este important să reții că aceste remedii naturale pot ajuta la ameliorarea simptomelor, dar nu înlocuiesc tratamentul medical adecvat. Dacă ametelile sunt severe sau persistente, sau dacă apar alte simptome cum ar fi durerea sau pierderea de conștiență, ar trebui să consulți un medic.