Remediu natural pentru Anxietate

Anxietate


Vă simțiți prea neliniștiți cu privire la noul loc de muncă pe care l-ați acceptat, căsătorit, doar în fața unui examen viitor, riscul unei boli sau în ceea ce privește viitorul? 

Tensiunea, anxietatea și stresul sunt aproape inevitabile cu viața aglomerată și competitivă pe care o trăim astăzi.

O lucrare de revizuire publicată în 2016, a mai mult de 48 de studii la nivel mondial, a concluzionat că anxietatea este o problemă mai mare decât depresia în lumea de astăzi.


Deci, anxietatea este mult mai frecventă și dăunătoare sănătății decât ne imaginăm 

Mai mult, unii oameni sunt în mod natural mai predispuși la nervozitate și anxietate decât alții. Dacă suferiți de anxietate incontrolabilă, copleșitoare și persistentă, este posibil să suferiți de tulburări de anxietate și să aveți nevoie de ajutor medical . Mai multe femei suferă de tulburări de anxietate decât bărbații.

Unele simptome frecvente ale anxietății sunt frica, îngrijorarea, neliniștea, cefaleea, iritabilitatea, palpitațiile inimii, dificultăți de respirație, dificultăți de a adormi sau de a rămâne în somn, stomac deranjat, gură uscată, greață, amețeli, dificultăți de concentrare sau mintea care se stinge și oboseala

Alți factori care contribuie la această problemă includ depresie, tulburări de somn, deficiențe nutriționale, tulburări mentale în familii, nicotină, tulburări suprarenale, tulburări tiroidiene și anumite medicamente.

Cei care suferă de anxietate și stres extrem sau cronic ar putea fi îndreptate spre probleme mai mari. Anxietatea și stresul sunt doi dintre cei mai comuni factori care contribuie la o serie de probleme de sănătate. Deci, este important să gestionați afecțiunea și mulți oameni consideră că remediile naturale sunt foarte eficiente.




Iată primele 10 remedii acasa pentru anxietate




1. Mușețel

Mușețelul este o plantă populară cu multiple beneficii pentru sănătate și poate fi, de asemenea, utilizat pentru a calma anxietatea. Atât ceaiul de mușețel, cât și uleiul esențial sunt remedii eficiente pentru anxietate, deși mecanismul exact de acțiune este necunoscut.

De asemenea, promovează relaxarea și somnolența datorită efectului său sedativ ușor.

Mod de utilizare:

Puneți două până la trei lingurițe de mușețel uscat într-o cană cu apă fierbinte timp de trei până la cinci minute. Strecurați-l și, dacă doriți, adăugați miere și scorțișoară. Bea acest ceai de câteva ori pe zi timp de aproximativ o lună sau până când vezi îmbunătățiri.

Musetel






Alternativ, luați această plantă sub formă de supliment. Consultați medicul pentru o dozare adecvată. Adulții pot lua în general capsule de 400 până la 1600 mg în doze divizate zilnic sau de unu până la patru ml de extract lichid de trei ori pe zi.


2. Portocale

Mirosul înălțător de portocale și coji de portocale ajută la calmarea nervilor.

Aromaterapia, utilizată împreună cu terapia de masaj, sa dovedit a fi foarte eficientă la pacienții cu tulburări mentale. Uleiurile esențiale au un impact atât asupra chimiei creierului, cât și asupra sistemului nervos.


Mai mult, se crede că parfumurile citrice ajută la combaterea depresiei și la creșterea imunității. Aromaterapia portocalie a fost demonstrată în mai multe studii clinice pentru a reduce anxietatea și a îmbunătăți starea de spirit.


Portocale


Un studiu publicat în 2015 a arătat că parfumul portocaliu era o terapie sigură și eficientă pentru a ajuta femeile să-și depășească anxietatea în timpul nașterii 


Mod de utilizare:

Pur și simplu curățați o portocală și inhalați aroma acesteia vă poate ajuta să vă ridicați starea de spirit. Pentru rezultate mai bune, puneți câteva coji de portocale într-o tigaie cu apă și lăsați-o să fiarbă. Inspiră mirosul răcoritor pentru a elimina anxietatea. Repetați după cum este necesar.

Inspirați direct ulei esențial de portocale sau adăugați câteva picături la un difuzor atunci când vă simțiți anxios.


Notă: Spălați bine cojile de portocală pentru a îndepărta urmele de pesticide.


3. Rozmarin

Rozmarinul este un alt remediu popular pentru anxietate, datorită efectului său calmant. Este cunoscută sub numele de „planta amintirii”.


În plus, stimulează circulația, relaxează mușchii respiratori și digestivi și are un efect pozitiv asupra memoriei și vigilenței.


Mod de utilizare:


Adăugați una sau două lingurițe de rozmarin uscat la o cană de apă fierbinte. Lăsați-l să se absoarbă timp de aproximativ 10 minute, apoi strecurați-l. Bea zilnic acest ceai până când ești mulțumit de rezultate.


De asemenea, puteți folosi tămâie de rozmarin sau puteți adăuga câteva picături de ulei esențial de rozmarin într-un difuzor sau vaporizator de aromoterapie.


4. Lavanda

Uleiul esențial derivat din lavandă este utilizat în mod tradițional ca remediu pentru inducerea relaxării și ameliorarea depresiei.


O analiză a studiilor efectuate pe diferite uleiuri esențiale a indicat că uleiul esențial de lavandă avea cel mai bun profil dintre mai multe uleiuri esențiale studiate; sa dovedit, de asemenea, util în reducerea anxietății în multe studii pe animale .

Lavanda



Mod de utilizare:

Fierbeți două căni de apă, adăugați două până la patru picături de ulei esențial de lavandă și inspirați aburul pentru a ușura anxietatea. 

Repetați după cum este necesar.

Alternativ, amestecați trei sau patru picături de ulei de lavandă într-o linguriță de ulei de migdale, ulei de măsline sau orice ulei de bază. Folosiți-l ca ulei de masaj pe gât, spate și umeri. Repetați zilnic sau de câteva ori pe săptămână până când starea dumneavoastră se îmbunătățește.


5. Nucșoara

Nucșoara este un condiment aromat care se folosește în cantități mici pentru aromă de plăcinte, prăjituri, ouă și orez. În afară de aceasta, este benefic și pentru sănătate , deoarece promovează relaxarea, combate depresia și funcționează ca relaxant muscular.


Mod de utilizare:


Pur și simplu inhalați mirosul de ulei de nucșoară pentru a vă ridica starea de spirit și pentru a reduce epuizarea creierului. De asemenea, puteți adăuga în fiecare zi un sfert de linguriță de pulbere de nucșoară.


Atenție: Nu se recomandă utilizarea excesivă de nucșoară, în special pentru cei care au afecțiuni psihiatrice.


Notă : nucșoara trebuie consumată numai în cantități mici, deoarece există rapoarte care pot provoca otrăviri sau efecte psihedelice.


6. Balsam de lămâie

Balsamul de lămâie, membru al unei familii de mentă, funcționează bine ca relaxant ușor și tonic nervos. Prin urmare, a fost folosit la varstnici pentru a reduce anxietatea, a promova somnul și a îmbunătăți apetitul.

Pe vremuri, balsamul de lămâie înmuiat în vin era folosit pentru a înveseli spiritele. Frunzele de balsam de lămâie conțin fitochimicale numite terpene și tanini, care sunt în principal responsabile de multe dintre efectele sale biologice.

Eugenolul, un component al balsamului de lămâie este cunoscut pentru proprietățile sale antibacteriene și capacitatea de a calma spasmele musculare și țesuturile amorțite.


Frunzele de balsam de lămâie sunt disponibile sub formă uscată ca ceai, suplimente sau chiar ca ulei esențial, tincturi și extracte. Puteți achiziționa acest lucru din magazinele de medicamente pe bază de plante sau chiar online.


Puteți combina frunzele de ceai de balsam de lămâie cu valeriană, ceai verde, lavandă, catnip sau alte ierburi. 


Mod de utilizare:


Balsamul de lămâie funcționează minunat ca agent de aromoterapie. Inspirați uleiul esențial de balsam de lămâie direct sau prin difuzor pentru efectul său calmant.


Luați 60 de picături de tinctură de balsam de lămâie după cum este necesar atunci când vă simțiți nervos.


Atenție: Nu utilizați această plantă în exces; vă poate face mai anxios.


7. Semințe de in

Semințele de in sunt încărcate cu substanțe nutritive , în special acizi grași omega-3, lignine și fibre care au o gamă largă de beneficii pentru sănătate, inclusiv îmbunătățirea dispoziției și ameliorarea anxietății și depresiei.


Seminte de in pentru anxietate

Mod de utilizare:


Adăugați 3-4 linguri de semințe de in măcinate în cereale, iaurt sau piureuri.


Beți zilnic 1-2 linguri de ulei de semințe de in. Puteți adăuga ulei de semințe de in în salată sau în alte mese calde. Gustul uleiului de semințe de in este de nuci, care poate spori aroma mesei.


8. Fenicul

Această plantă minunată calmează nervii și ajută la calmarea anxietății. Componentele importante ale feniculului sunt uleiul esențial, acizii grași, terpenele, taninurile și flavonoidele. Conține uleiuri volatile, cum ar fi anetol, limonen, fenchon, safrol și mircen.


Fenicul pentru anxietate

De asemenea, este abundent în potasiu, calciu, magneziu, fier, fosfor și zinc  . Efectul anxiolitic al uleiului esențial de fenicul a fost raportat într-un studiu publicat în 2014 .

Feniculul este bogat în fitoestrogeni, care ajută la tratamentul tulburărilor cu deficit de tulburări de anxietate asemănătoare estrogenilor.

De asemenea, reduce simptomele gastro-intestinale care însoțesc adesea anxietatea.


Puneți câteva picături de ulei esențial de fenicul pe otesatura și inspirați mirosul, oprit și aprins, timp de aproximativ o oră. Repetați la fiecare câteva ore, după cum este necesar.De asemenea, puteți bea ceai de fenicul în mod regulat, înainte sau după mese. Sucul de fenicul va ajuta, de asemenea.


9. Baie relaxantă

Băile cu apă caldă au proprietăți relaxante care asigură ameliorarea anxietății și stresului. Oferă senzație calmă, liniștitoare și are un efect analgezic.

Baie relaxantă pentru anxietate

Relaxare

Într-o lucrare publicată în 1954, s-a raportat că pacienții au simțit ameliorarea simptomelor de anxietate și tensiune după o baie fierbinte care a ajutat la relaxarea mușchilor lor.


Se amestecă o cană de sare Epsom (sare de magneziu) într-o cadă plină cu apă caldă. Se înmoaie în el timp de 10 până la 15 minute.

Alternativ, puteți adăuga cinci până la șapte picături de ulei esențial de aromoterapie cum ar fi mușețel, lavandă, mușcată sau bergamotă, împreună cu o uncie de ulei purtător, cum ar fi uleiul de jojoba, în apa de baie. Se înmoaie în el timp de 15 până la 20 de minute.


10. Masaj


Masajul corpului, în special gâtul, umerii, spatele și fundul picioarelor, vă poate ajuta foarte mult în relaxarea corpului și în ameliorarea anxietății.

Masaj corporal pentru anxietate

Masajul este o tehnică fizică foarte eficientă pentru a reduce anxietatea. Un studiu publicat în Journal of Caring Science în 2012 a demonstrat că un masaj ușor al mâinilor înainte de o intervenție chirurgicală oftalmică a sporit confortul pacientului și a redus anxietatea .

Puteți folosi orice ulei de masaj precum susan, floarea soarelui, nucă de cocos sau ulei de porumb în acest scop. Pentru cele mai bune rezultate, utilizați șase sau șapte uncii de ulei la alegere după ce îl încălziți ușor.

Masați zilnic înainte de a vă face baie de dimineață sau noaptea înainte de culcare. Continuați câteva săptămâni sau includeți-l în rutina zilnică dacă sunteți predispus la anxietate.

Împreună cu aceste remedii naturale, poate fi benefică utilizarea unor măsuri preventive pentru reducerea și controlul anxietății, cum ar fi renunțarea la fumat și restricționarea cantității de cofeină.

De asemenea, îmbunătățiți-vă stilul de viață prin încorporarea de exerciții fizice regulate, rutină de somn, mâncați alimente integrale și faceți yoga sau alte tehnici de relaxare, cum ar fi respirație profundă, meditație, vizualizare și musicoterapie pentru a vă reduce anxietatea pe termen lung.

Dacă vă confruntați cu anxietate intensă sau suferiți de o tulburare legată de anxietate, consultați un expert pentru diagnostic și tratament adecvat.


Citeste si: