Stresul

Ghid practic pentru a încorpora tehnici eficiente de gestionare a stresului în rutina zilnică

Stresul este o problemă majoră de sănătate în multe părți ale lumii, iar cauzele stresului nu vor dispărea în curând. Ceea ce înseamnă asta este că ai nevoie de câteva remedii simple pentru a ameliora stresul. Cauzele pot fi în continuare acolo, dar nu vor avea un efect negativ asupra dvs. dacă sunteți capabil să le faceți față într-un mod pozitiv. Iată câteva lucruri simple pe care le puteți face pentru a preveni stresul inainte de a va afecta.


Discutați întotdeauna cu medicul dumneavoastră despre orice probleme de sănătate pe care le aveți, inclusiv stresul.


1. Reduceți aportul de sodiu. 

Stresul crește tensiunea arterială, ceea ce poate fi deosebit de periculos dacă suferiți deja de hipertensiune. Reducerea aportului de sodiu va ajuta la menținerea tensiunii arteriale sub control și, de asemenea, va reduce la minimum daunele provocate de stres corpului dumneavoastră.


2. Dormi din plin. 

Deși toată lumea este diferită, nu există nicio îndoială că majoritatea oamenilor au un deficit major de somn. Ar trebui să țintești aproximativ 8 ore de somn, deși este posibil să ai nevoie de mai mult. Stabiliți un timp regulat pentru a merge la culcare și pentru a vă ridica și respectați-l (chiar și în weekend). Calitatea somnului pe care o primiți este, de asemenea, importantă. Ar trebui să-ți folosești dormitorul doar pentru a dormi, astfel încât corpul tău să îl asocieze cu somnul. Partea dificilă pentru toate acestea este că stresul poate provoca insomnie, ceea ce poate duce la mai mult stres. Dacă credeți că aceasta este o problemă, atunci discutați cu medicul dumneavoastră despre efectuarea unui studiu de somn.


3. Evitați stimulentele precum cofeina. 

Este logic să fiți obosiți dacă nu dormiți bine și o modalitate de a compensa acest sentiment obosit este să beți băuturi cu cofeină. Problema este că cofeina este un stimulent care nu numai că îți pune stresul pe corp, ci te face și mai agitat și mai sensibil la stres.


4. Reflectează asupra pozitivului. 

Stress


Dacă sunteți tipul de persoană care este îngrijorată și anxioasă în mod regulat, atunci reflectarea asupra lucrurilor pozitive care s-au întâmplat vă va ajuta să reduceți stresul. Acest lucru vă îndepărtează concentrarea de lucrurile care vă provoacă stres și o readuce pe acele lucruri care vă fac să vă simțiți bine. Amintirea lucrurilor pozitive va necesita o oarecare practică la început, dar rămâneți cu ea și o veți considera ca fiind unul dintre remediile simple pentru ameliorarea stresului.


5. Trage un pui de somn. 

Cu toții avem momente în care ne simțim suprasolicitați și stresați. Când vi se întâmplă acest lucru, luați un pui de somn și reîncărcați bateriile. Studiile au arătat că pui de somn te pot face să te simți mai bine și există chiar unele dovezi că pui de somn la locul de muncă pot îmbunătăți productivitatea. O amânare rapidă de douăzeci de minute ar trebui să fie suficientă pentru a profita de beneficiile unui pui de somn care reduc stresul.


Vă veți putea liniști folosind aceste remedii simple pentru ameliorarea stresului. Folosește-le de câte ori este nevoie și te vei simți mult mai bine în cel mai scurt timp.

Si un video de relaxare