Remediu acasa pentru fasceita plantară

Fasceita plantara


Fasceita plantară este o cauză frecventă a durerii călcâiului la adulți. Tulburarea se prezintă în mod clasic cu dureri deosebit de severe la primii pași dimineața. În general, fasceita plantară este o afecțiune autolimitată. Cu toate acestea, simptomele se rezolvă mai repede atunci când intervalul dintre debutul simptomelor și debutul tratamentului este mai scurt. Există multe opțiuni de tratament, inclusiv odihna, întinderea, întărirea, schimbarea încălțămintei, suporturile arcurilor, orteze, atele nocturne, agenții antiinflamatori și intervențiile chirurgicale.


Ridicând pietre cu degetele de la picioare

Este logic că întărirea picioarelor dvs. ar putea ajuta la reducerea și prevenirea durerilor de picioare, dar iată un exercițiu despre care este posibil să nu fi auzit:  ridicarea de pietre cu degetele de la picioare .

Cum funcționează:  

Așezați-vă pe un scaun cu picioarele în față. Împrăștiați pietricele pe podea lângă picioare și așezați un pahar  cu câțiva centimetri în față. Ridicați pietricelele cu degetele de la picioare și plasați-le în pahar. 

Acest exercițiu vă întărește mușchii picioarelor, creând o mai bună stabilizare a ligamentului fasciei plantare și îmbunătățind mersul.


Acoperindu-ți picioarele cu varză,un remediu din batrani

fasceita plantară


Nu este o glumă - unii oameni recomandă utilizarea topică a varzei pentru a reduce durerea călcâiului cauzată de fasceita plantară.

Cum funcționează acest remediu:  

Înmuiați câteva frunze de varză (de preferință roșii) peste o flacără mică, astfel încât să nu se rupă pe măsură ce le formați în picioare. Asigurați frunzele în loc cu tifon sau un bandaj și lăsați-l să stea peste noapte. Unii oameni recomandă turnarea mierii pe frunzele de varză înainte de a le fixa.  

Varza conține un pigment numit antocianină, care  poate ajuta la reducerea durerilor și inflamațiilor articulare .

Înmuierea picioarelor în oțet

Înmuierea picioarelor în oțet


Oțetul de mere este un remediu natural obișnuit pentru o mare varietate de afecțiuni - inclusiv fasceita plantară.

Cum funcționează:  

Se amestecă o cană de oțet de mere și 6 căni de apă caldă într-o cadă sau recipient. Scufundați picioarele dureroase și înmuiați-le timp de 30 de minute.

Oțetul de mere este  bogat în substanțe nutritive și minerale , inclusiv magneziu care poate fi absorbit prin piele.


Frecarea cu ulei de muștar pe picioare

Masajul este adesea recomandat pentru ameliorarea temporară a durerii fasciitei plantare, dar unii oameni susțin că utilizarea uleiului cald de muștar vă face masajul și mai eficient,este un remediu bine stiut

Cum funcționează acest tratament:  

Încălzește o linguriță de ulei de muștar cu microunde pentru câteva secunde și masează-l în talpa și călcâiul piciorului tău printr-o mișcare circulară.

Prin efectuarea unui masaj cald cu ulei de muștar, vei ajuta mușchii picioarelor să se relaxeze și să aducă fluxul de sânge în zonă. La fel ca oțetul de mere, uleiul de muștar are magneziu și se spune că are și proprietăți antiinflamatorii.

Utilizarea Aloe Vera local sau intern

Aloe vera pare să crească din ce în ce mai mult în popularitate ca un remediu curat și superaliment (sau super băutură în unele cazuri). Cercetările  par să susțină unele dintre beneficiile sale , inclusiv proprietățile sale antioxidante și antibacteriene, precum și beneficiile pentru piele.

Cum funcționează:  

Aloe vera poate fi consumată sau masată local pe piele.

Aloe vera conține mucopolizaharide, care au proprietăți antiinflamatoare. 


Un remediu din batrani:Puneți o ceapă în șosetă peste noapte.

Puneți o ceapă în șosetă peste noapte


Da, ai citit bine. Așeza o ceapă în șosetă peste noapte pare să diminueze durerea fasceitei plantare.

Cum funcționează: 

Dormiți cu o ceapă în șosetă peste noapte.Este un remediu popular si multa lume il foloseste


Si cel mai important pentru fasceita plantara:

Odihnește-te și ridică piciorul pe un scaun când poți,puneți un pachet de gheață (sau o pungă de mazăre congelată) într-un prosop pe zona dureroasă timp de până la 20 de minute la fiecare 2 până la 3 ore,purtați pantofi largi și confortabili, cu toc mic și talpă moale,folosiți încălțăminte moale sau tampoane pentru călcâi,exerciții regulate de întindere ușoară,exerciții care nu pun presiune pe picioare, cum ar fi înotul,luați paracetamol


Remediile naturale se potrivesc cu ușurință în rutina zilnică. Cremele, suplimentele, încălțămintea de susținere și întinderile la domiciliu sunt un drum lung pentru a vă oferi ușurare, fără a fi nevoie de metode chirurgicale costisitoare sau invazive de ușurare.


Acestea fiind spuse, cazul tuturor este diferit. Dacă nu găsiți rezolvare cu aceste remedii naturale pentru fasceita plantară, consultați-vă medicul pentru a vedea care ar fi cea mai bună metodă de vindecare pentru dumneavoastră. Dacă credeți că injecțiile și intervențiile chirurgicale sunt calea de urmat, consultați-vă și medicul despre asta.


Poate va intereseaza si remedii naturale pentru:

Alergie                                               Dureri de spate (lombare)

Dureri de urechi                                 Anemie