Tratamentul naturist in diabet
Diabetul zaharat este o tulburare metabolică cronică în care organismul fie nu produce suficientă insulină pentru a menține glicemia la niveluri normale , fie celulele nu răspund corect la insulină (tip 2, sau diabet non-insulino-dependent). Glicemia normală de post este de 80-120 mg / dL; aceasta poate ajunge la un nivel de 160 mg / dL la două ore după mese. Simptomele diabetului includ creșterea setei și urinarea frecventă (în special noaptea), creșterea inexplicabilă a poftei de mâncare, pierderea in greutate inexplicabilă, oboseala, probleme de erecție, vedere încețoșată și furnicături sau amorțeală la nivelul mâinilor sau picioarelor.
Persoanele cu diabet zaharat prezintă un risc crescut de apariție a multor probleme grave de sănătate, inclusiv întărirea arterelor (ateroscleroza) și a problemelor cardiace, probleme oculare care pot duce la orbire, probleme cu rinichii, circulație și probleme cu nervii.
Diabetul este tratat cu modificări ale dietei și stilului de viață și cu medicamente (cum ar fi insulina sau medicamentele orale). Dacă nivelul zahărului din sânge este menținut în intervalul recomandat, riscul pentru multe complicații din cauza diabetului zaharat scade.
Simptomele diabetului
- Urinare frecventa
- Creșterea setei
- Creșterea foamei
- Oboseală
- Pierdere în greutate
- Leziuni cu vindecare lentă sau infecții frecvente
- Vedere încețoșată
Remedii la domiciliu pentru diabet
Curcuma:
Umpleți pudra de curcuma în capsule de dimensiunea 00 și luați 2 capsule de 3 ori pe zi, cu câteva minute înainte de mese. Proprietățile antiglicemice ale turmericului ajută la menținerea funcției corecte a pancreasului, la reglarea și stabilizarea nivelului de insulină.
Frunze de dafin măcinate și turmeric:
Se amestecă 1/2 linguriță de frunze de dafin măcinate și 1/2 linguriță turmeric într-o lingură de gel de aloe vera. Luați amestecul de două ori pe zi înainte de prânz și cină. Frunzele de dafin ajută la reglarea glucozei la pacienții diabetici, împreună cu scăderea colesterolului total și a trigliceridelor.
Apă de cupru:
Puneți o cană de apă într-un vas de cupru noaptea și beți apa dimineața. Consumul de apă stocată timp de 8-10 ore într-un vas de cupru este foarte benefic pentru sănătatea generală.
Coacăz indian și tărtăcuță amară:
Luați o lingură de suc de coacăz indian, amestecat cu o cană de suc de tărtăcuță amară, zilnic timp de două luni. Agrișul indian este bogat în vitamine B și C, precum și câțiva alți fitonutrienți excepționali, care ajută la scăderea nivelului de glucoză din sânge la diabetici și, de asemenea, la scăderea colesterolului.
Scorțișoară:
Luați 500 mg capsulă de scorțișoară de două ori pe zi. Îmbunătățește nivelul glicemiei în repaus alimentar. Evitați administrarea pe termen lung de scorțișoară cu doze mari.
Jambul:
semințele fructelor Jambul trebuie uscate și pudrate. Luați o linguriță din această pulbere amestecată într-o cană de lapte sau apă sau o jumătate de cană de caș de două ori pe zi.
Afine:
Luați 120-240 mg de extract de afine conținând 25% antocianozide de două ori pe zi. Billberry ajută la prevenirea problemelor cu retine cauzate de diabet.
Pepene amar:
Luați aproximativ 50-100 ml de suc proaspăt de pepene amar în două sau trei doze împărțite pe parcursul zilei. Pepenele amar conține charantină, polipeptidă P și vicină care contribuie la efectul său hipoglicemiant. Nu luați dacă sunteți gravidă.
Schinduf:
Luați 15-30 de grame de semințe de schinduf degresate de trei ori pe zi cu mesele pentru a stabiliza zahărul din sânge. De asemenea, îmbunătățește funcția insulinei la persoanele cu diabet zaharat de tip 2. Schinduful încetinește absorbția carbohidraților, întârzie golirea gastrică și crește receptorii de insulină, toți având efecte de scădere a zahărului din sânge. Nu utilizați dacă sunteți gravidă.
Ce sa faceti:
- Exercițiu regulat pentru a menține nivelurile optime de zahăr din sânge. Exercițiile fizice ajută la reducerea greutății și scăderea zahărului din sânge și, de asemenea, îmbunătățește sensibilitatea la insulină. Cercetările sugerează că 15 minute de mers imediat după fiecare masă sunt mult mai eficiente decât exercițiile fizice în alte momente pentru a reduce nivelul zahărului din sânge.
- Consumați multe legume, fasole, nuci, semințe și cereale integrale.
- Includeți tărâțe de ovăz ca parte a unei diete sănătoase. Este bogat în fibre solubile beta-glucan și, de asemenea, se dovedește că reduce nivelul zahărului din sânge.
- Adăugați 1-2 semințe de in împământate în dieta dvs. zilnic. Pentru a obține beneficiile maxime, nu expuneți semințele de in la prea multă căldură.
- Beți zilnic opt până la zece pahare de apă pură.
- Mâncați mese și gustări la aceeași oră în fiecare zi sau cât mai aproape de aceeași oră posibil. Nu mergeți fără să mâncați mai mult de trei ore.
- Utilizați stevia sau xilitol ca îndulcitor, care sunt alegeri mai sănătoase și sunt sigure pentru diabetici.
- Aveți grijă suplimentară de picioare, gingii și dinți pentru a preveni problemele care pot apărea din cauza nivelului ridicat de zahăr din sânge.
- Faceți controale medicale regulate pentru a monitoriza boala și a ajusta tratamentul după cum este necesar.
- Purtați în permanență identificarea medicală, astfel încât, în caz de urgență, profesioniștii din domeniul sănătății să poată vedea că au diabet.
Ce sa nu faceti:
- Evitați să consumați zaharuri simple, inclusiv alimente nedorite, cum ar fi dulciurile, prăjiturile și băuturile carbogazoase, care contribuie la instabilitatea zahărului din sânge.
- Evitați alimentele grase, alcoolul și alimentele picante.
- Nu mergeți mai mult de trei ore fără să mâncați.
- Nu mergeți cu picioarele goale. Scăderea senzațiilor poate duce la rănire.
Consultați medicul
Urinari dese, sete crescută, scădere în greutate și, eventual, apetit crescut. Aceste simptome pot indica diabetul de tip 1.
0 Comments
Trimiteți un comentariu
Ce credeti de acest remediu natural?Lasati-ne un comentariu