Diabet

 

Descoperă cum poți să-ți menții nivelul glicemiei sub control folosind aceste remedii naturale

Cu siguranță, diabetul zaharat este o afecțiune care necesită o atenție deosebită. Tratamentul diabetului zaharat poate include medicamente, dar și un stil de viață sănătos. În plus, unele remedii naturale pot ajuta la menținerea nivelurilor de zahăr din sânge sub control. 

Iată cinci remedii naturale pentru diabetul zaharat:

 

Scortisoara: 

Scortisoara poate ajuta la reducerea nivelurilor de zahăr din sânge și poate spori sensibilitatea la insulină. Adaugă o linguriță de scortisoară la ceaiul tău sau la mâncărurile de dimineață.

 

Ceaiul verde: 

Ceaiul verde conține antioxidanți care ajută la protejarea celulelor împotriva daunelor cauzate de diabet. De asemenea, poate ajuta la reducerea nivelurilor de zahăr din sânge. Încearcă să consumi 2-3 căni de ceai verde pe zi.

 

Ghimbir: 

Ghimbirul poate ajuta la reducerea nivelurilor de zahăr din sânge prin creșterea sensibilității la insulină. Poți adăuga ghimbir proaspăt la sucurile și smoothie-urile tale sau îl poți utiliza în bucătărie pentru a adăuga un gust picant la mâncăruri.

 

Măsline: 

Măslinele sunt bogate în acizi grași mononesaturați, care ajută la îmbunătățirea nivelurilor de zahăr din sânge. Adaugă măsline în salatele tale sau consumă-le ca un gustare sănătoasă.

 

Nucile: 

Nucile sunt bogate în proteine și grăsimi sănătoase, care pot ajuta la încetinirea absorbției de zahăr în sânge. Consumă un pumn de nuci ca o gustare sănătoasă între mese.

 

Este important să discuți cu medicul tău înainte de a încerca orice remediu natural pentru diabetul zaharat, deoarece poate interacționa cu medicamentele tale. Cu toate acestea, aceste cinci remedii naturale pot fi o opțiune suplimentară pentru a ajuta la controlul nivelurilor de zahăr din sânge și la menținerea unui stil de viață sănătos.


Citeste si :