Migrene

Incearca acasa aceste remedii pentru migrene

O migrenă este o durere de cap intensă, palpitantă și recurentă, care afectează de obicei o parte a capului și adesea în spatele unui ochi sau tâmplă, dar uneori afectează ambele părți ale capului, adesea însoțite de greață sau vărsături și este deosebit de sensibilă la lumina puternică, zgomotele puternice. , și miros.

 Cauza migrenei nu este bine înțeleasă, se pare că implică lărgirea și îngustarea vaselor de sânge din creier. De obicei, apare atunci când o persoană se află sub o mare tensiune mentală sau a trecut brusc de acea stare. 

Un atac poate dura câteva ore sau chiar zile. Cu puțin timp înainte de un atac, unii oameni au aură (simptome de avertizare), cum ar fi tulburări vizuale și un simț modificat al gustului și mirosului. Factorii care pot declanșa migrene la persoanele sensibile includ; stres; modificări ale rutinei de somn; anumite alimente și băuturi; iar la femei, nivelurile hormonale fluctuante.


Simptome de migrene

  • Durere palpitantă intensă pe o parte a capului.
  • Tulburări vizuale, cum ar fi vederea încețoșată și luminile intermitente.
  • Sensibilitate crescută la lumină, mirosuri și sunete.
  • Greață, vărsături.
  • Diaree.
  • Lipsă de concentrare.
  • Amețeală, uneori urmată de leșin.

Remedii la domiciliu pentru migrene

Cofeina:

Dacă ești dependent de cafea, sunt șanse mari să apară dureri de cap atunci când nivelul cofeinei din corp începe să scadă. Cu toate acestea, în doze mici, cofeina poate ajuta la atenuarea durerilor de cap.

Banana: 

Metodă preventivă pentru anumite persoane care suferă de migrene la prânz — Luați o banană coaptă, curățați-o și tăiați banana în bucăți și adăugați 1 linguriță de ghee cald, 1 linguriță de zahăr dat și un vârf de cardamom. Ia dimineața devreme.

Busuioc: 

Inspirați ulei de busuioc.

Menta

Majoritatea persoanelor care suferă de dureri de cap știe că anumite mirosuri pot declanșa migrene. Inhalarea mirosului mentei poate reduce durerile de cap.

Lămâie: 

Aplicați pasta  fina de lămâie pe frunte.

Ghimbir: 

La semnul durerii de migrenă, amestecați 1/3 linguriță de ghimbir praf într-un pahar cu apă și beți-l. Ghimbirul conține compuși antiinflamatori și amelioratori ai durerii care pot opri un atac de migrenă.

Masarea tamplelor

Tehnica ajută la eliminarea tensiunilor care pot provoca dureri de cap. Oamenii iși masează instinctiv tâmplele, în momentul în care au o durere de cap, apăsând ușor și efectuând mișcări circulare relaxante

Ulei esential de lavanda

Data viitoare când apare o migrena, s-ar putea să doriți să săriți aspirina și să căutați un ulei esențial. Studiile clinice arată, de exemplu, că uleiul esențial de lavandă ameliorează durerea migrenă și simptomele însoțitoare cu 72%.

Ce sa faci la migrene:

Odihneste-te intr-un loc intunecat si linistit:

 Reduce stimulii senzoriali precum lumina si sunetele puternice care pot agrava simptomele.

Aplica comprese reci sau calde: 

In functie de preferinta personala, aplica o compresa rece sau calda pe zona dureroasa. Acestea pot ajuta la ameliorarea durerii si a tensiunii musculare

Bea lichide: 

Deoarece durerea de cap poate fi adesea cauzata de deshidratare, asigura-te ca bei suficiente lichide.

Maseaza-ti usor zona afectata: 

O masaj usoara poate ajuta la relaxarea musculaturii si la reducerea tensiunii.

Incearca metode de relaxare: 

Yoga, meditatia, exercitiile de respiratie si alte metode de relaxare pot ajuta la reducerea stresului si a tensiunii musculare, care pot cauza migrene.

Evita factorii declansatori: 

Migrenele pot fi declansate de anumiti factori precum alimentele, alcoolul, stresul sau anumite mirosuri. Incercati sa evitati acesti factori sau sa reduceti expunerea la acestia.

Ce nu trebuie sa faci pentru migrene

  • Evitați alimentele fierbinți, condimentate, alimentele fermentate și fructele acre sau citrice.
  • Evitați expunerea directă la soare.
  • Evitați alcoolul, fumul de țigară sau mirosurile puternice.
  • Nu faceți post sau săriți peste mese.

Consultați medicul daca

  • Migrenele nu se îmbunătățesc cu ajutorul tratamentului de auto-ajutorare.
  • Având atacuri frecvente sau severe.
Citeste si: