Puncte negre



Cum poti elimina punctele negre de pe nas acasa fara sa mergi la salon cu un remediu natural??

Punctele negre au multiple cauze si apar in special la persoanele care au tenul gras, care folosesc produse de ingrijire uleioase sau care se machiaza zilnic

Punctele negre apar cand sebumul este secretat in exces peste celule moarte de piele, particule de praf sau machiaj si pot degenera in cosuri, daca se infecteaza. In acest caz, porii au o deschidere mare si melanina sebumului se oxideaza, dand o culoare inchisa comedoanelor.

Cosuri negre


Odata ce aerul oxideaza sebumul, apar si punctele negre. Culoarea neagra este data de melanina din sebum oxidata la contactul cu aerul.Acestea pot fi puncte negre, care sunt de obicei ușor ridicate și când este apăsată o substanță albicioasă iese cu un vârf negru. Punctele negre apar pe pielea grasă sau pe zonele grase ale pielii.

Dimineața după spălarea feței, faceți o pastă de bicarbonat de sodiu (bicarbonat de sodiu) și apă. Aplicați pasta pe zonele cu puncte negre zilnic și spălați-o după 5 minute.

Folosiți un exfoliant facial de trei ori pe săptămână pe zonele predispuse la punctele negre. Fie cumpărați un exfoliant pentru față, fie puteți amesteca praf de orez cu apă de trandafiri și utilizați ca un exfoliant pentru față. Aplicați pe zonele cu puncte negre și frecați ușor pe piele folosind mici mișcări circulare. Se lasă să acționeze 5 minute și apoi se spală cu apă.

Citeste si: