Furuncul

Furunculul este o infecție a pielii plină de puroi care începe ca un cos mic, roșu, dureros sub piele. De obicei începe ca o infecție a unui folicul de păr sau a unei glande uleioase din piele. Locurile obișnuite pentru furuncul sunt fața, gâtul, axilele, fesele și coapsele. De obicei apar la adolescenți și adulți tineri. Cele mai multe furuncule ajung la cap și explodează, eliberând puroi, după care pielea se vindecă. Unele clocote cedează treptat, fără a izbucni. Furunculele sunt cauzate de bacterii, de starea toxică a fluxului sanguin, care se datorează unei diete defectuoase și unui ritm de viață frenetic. Furunculele apar în general atunci când o persoană este într-o stare degradată și devitalizată. Se pot prescrie antibiotice, mai ales dacă există o infecție recurentă.


Simptome de furuncul

 • O umflătură roșie, dureroasă, cu un miez dur care începe aproximativ de mărimea unui bob de mazăre.
 • Creșteți dimensiunea umflăturii în câteva zile pe măsură ce se umple cu puroi.
 • Piele roșie, umflată în jurul zonei afectate.
 • Glandele limfatice mărite.
 • Se poate dezvolta febră.
 • Dezvoltarea unui vârf alb-galben care în cele din urmă se rupe și permite puroiului să se scurgă.


Remedii la domiciliu pentru furunculi

 O dieta de suc de trei zile va ajuta la eliminarea impurităților, la reducerea inflamației și vă va oferi substanțele nutritive pentru a spori imunitatea. Beti un suc de legume verzi, morcovi, țelină și castraveți.

Turmeric: 

Luați jumătate de linguriță de turmeric într-un pahar cu apă caldă de două ori pe zi până când furuncul s-a vindecat. Curcuma acționează ca antiinflamator și purificator de sânge. Cel mai bine este să luați curcuma intern la cel mai devreme semn de fierbere. De asemenea, aplicați pasta de curcuma amestecată cu ulei de nucă de cocos pe zona afectată și bandajați-le liber pentru a evita pătarea. Ajută la drenare și acționează și ca calmant al durerii.

Ulei de arbore de ceai: 

Aplicați uleiul de arbore de ceai sub formă de cremă sau în formă diluată de două până la trei ori pe zi. Uleiul de arbore de ceai este un agent antibacterian eficient.

Gălbenele: 

Flori rupte de gălbenele în apă fierbinte, lăsați lichidul să se răcească ușor. Înmuiați o cârpă curată sau un tifon în lichid și aplicați-o pe zona afectată. Repetați acest lucru de 3 până la 4 ori pe zi. Are proprietăți antiinflamatoare, astringente și anti fungice. Sau aplicați cremă rece care conține galbenele pe zona afectată.

Semințe de in: 

Se face o pastă groasă de 1-2 linguri de pulbere din semințe de in, adăugând apă clocotită. Aplicați-l ca o cataplasmă. Scade inflamația și atrage infecția.

Usturoi: 

Aplicați suc de usturoi sau de ceapă extern pe furuncule pentru a ajuta la coacerea lor, a le rupe și a evacua puroiul.

Varză: 

Aplicați o pansament fierbinte cu frunza de varză, care ajută la extragerea infecției.

Tărtăcuță amară: 

Luați o cană de suc proaspăt de tărtăcuță amară amestecat cu o linguriță de suc de lămâie, sorbind cu înghițitură, pe stomacul gol zilnic, timp de câteva luni.

Ulei esențial de mentă: 

Masați ușor câteva picături de ulei esențial de mentă până la fierbere. Are efecte antibacteriene, antiinflamatorii și antiseptice.


Ce sa faceti :


 • Mănâncă alimente ușoare și proaspete precum țelină, spanac, lăstari de bambus, pere și pepene verde.
 • Mănâncă o mulțime de legume multicolore pentru a întări sistemul imunitar.
 • Adăugați condimente și ierburi în timp ce gătiți pentru a spori sistemul imunitar și pentru a avea proprietăți antiseptice, cum ar fi usturoiul și ghimbirul.
 • Bea multă apă pentru a elimina toxinele din sistemul dumneavoastră. Apa ajută, de asemenea, să protejeze împotriva constipației și durerilor de cap, precum și să susțină pielea sănătoasă.
 • Luați vitamina C cu bioflavanoizi pentru a susține sistemul imunitar și pentru a reduce inflamația pielii.
 • Spălați bine zona în fiecare zi și uscați-o bine.
 • Păstrați prosoapele și cârpele separate pentru a evita răspândirea infecției la alte persoane.
 • Dacă furunculul a izbucnit, acoperiți zona cu un pansament de tifon. Spălați bine zona și schimbați pansamentul în mod regulat până când pielea este vindecată

Ce sa nu faceti

Nu strângeți furunculul sau nu încercați să il spargeți cu un ac, deoarece acesta poate răspândi infecția; lăsați-l să explodeze sau să dispară singur.

 • Evitați constipația.
 • Evitați ceaiul, cafeaua, alimentele cu amidon și zahăr, în special prăjiturile, produsele de patiserie, dulciurile, ciocolata, zahărul alb care agravează furunculele. De asemenea, evitați toate condimentele, murăturile și sosurile. Evitați practic toate alimentele care deprima sistemul imunitar, cum ar fi alimentele nedorite care conțin uleiuri hidrogenate și acizi grași trans, carbohidrați simpli și zaharuri.
 • Eliminați alimentele care sunteți alergic sau intolerant, cum ar fi grâul, porumbul sau orice produse lactate.

Consultați medicul daca:

 • Aveți diabet.
 • Devine foarte dureros sau se mărește sau apar mai multi furunculi
 • Dezvoltați febră și va simtiti, în general, bolnav.