Sangerari nazale

Sângerările nazale sunt frecvente la copii și adulți și pot apărea din multe motive

În acest articol, vom explora cauzele frecvente ale sângerării nazale, simptomele sale și remedii la domiciliu.

Cauzele sangerarilor nazale:


Sângerarea nazală poate fi cauzată de prinderea și suflarea puternică a nasului, dar poate apărea și fără un motiv aparent. Unele cauze comune includ iritarea delicată a nasului din cauza frigului sau alergiilor și uscarea și crăparea invelișului din cauza unei atmosfere uscate. Uneori, sângerarea nasului poate fi un simptom al unei boli de bază, cum ar fi hipertensiunea arterială sau tulburări de coagulare a sângelui.

Simptome:


Simptomele sângerării nazale includ sângerarea de pe una sau ambele nări.

Remedii la domiciliu:


Există câteva remedii la domiciliu care pot ajuta la oprirea sângerării nazale, inclusiv:Bea apă rece pentru a reduce inflamația vaselor de sânge.
Strângeți-vă partea moale a nasului timp de 5-10 minute și respirați prin gură.
Aplicați un pachet de gheață pe nas și obraji pentru a reduce inflamația.
Aplicați 1-2 picături de zeama de lamaie la nivelul narilor pentru a opri sângerarea.
Luați infuzie din frunze sau coji verzi de nuci, care are efecte antihemoragice datorită conținutului ridicat de taninuri.

Ce să faci și ce să nu faci: 


În plus față de remedii la domiciliu, există și câteva lucruri pe care trebuie să le faceți și altele pe care trebuie să le evitați atunci când aveți sângerări nazale. De exemplu, evitați lichidele fierbinți, exercițiile fizice viguroase și împingerea țesuturilor sau a bilelor de bumbac în nas. Dacă sângerarea nu se oprește după 10-20 de minute de presiune directă, este recomandat să consultați un medic.


Concluzie:

 Sângerarea nazală poate fi un simptom neplăcut, dar este adesea cauzată de factori inofensivi. Cu toate acestea, atunci când sângerarea este severă sau recurentă, este important să căutați ajutor medical. Utilizarea remediilor la domiciliu, cum ar fi cele menționate în acest articol, poate ajuta la oprirea sângerării nazale și la evitarea unor complicații ulterioare.

Citeste si: