Înțelegerea hiperactivității și găsirea unui echilibru sănătos în viață

 Hiperactivitatea sau deficitul de atenție cu hiperactivitate (ADHD) este o afecțiune comună care poate afecta copiii și adulții. Dacă sunteți în căutarea de remedii naturale pentru hiperactivitate, iată câteva opțiuni care ar putea fi încercate:

Omega-3: 

Uleiul de pește sau alte suplimente de omega-3 au fost asociate cu îmbunătățirea simptomelor ADHD la unii oameni.

Probiote: 

Anumiți oameni au raportat îmbunătățiri ale simptomelor ADHD după luarea probioticelor, care pot ajuta la îmbunătățirea sănătății intestinelor.

Minerale: 

Magneziul și zincul sunt două minerale care au fost asociate cu îmbunătățirea simptomelor ADHD. Alimente bogate în magneziu includ nuci, semințe și banane, în timp ce alimente bogate în zinc includ carnea, ouăle și produsele din făină integrală.

Exercițiile fizice: 

Exercițiile fizice regulate pot ajuta la îmbunătățirea concentrării și a atenției, ceea ce poate ajuta la ameliorarea simptomelor ADHD.

Terapia cu lumina: 

Unii oameni au raportat îmbunătățiri ale simptomelor ADHD după expunerea la lumina soarelui sau după utilizarea unei lumini speciale pentru terapia cu lumina.

Unele ceaiuri naturale care pot ajuta la reducerea simptomelor hiperactivitatii sunt:


Ceai de musetel - acesta poate avea un efect calmant si poate ajuta la reducerea anxietatii.


Ceai de menta - aceasta poate ajuta la ameliorarea stresului si poate avea un efect revigorant.


Ceai de lavanda - acesta poate avea un efect calmant si poate ajuta la ameliorarea stresului si a anxietatii.Ceai de valeriana
- acesta poate ajuta la reducerea anxietatii si poate avea un efect sedativ.


Ceai de passionflower - acesta poate ajuta la reducerea anxietatii si poate avea un efect calmant.

Este important să discutați cu un medic înainte de a începe orice remediu natural sau tratament pentru hiperactivitate, indiferent dacă este natural sau nu. Un medic poate ajuta la determinarea cauzei hiperactivității și poate recomanda tratamentul potrivit pentru dvs.

Citeste si: