Ghimbir


Remedii si calmante facute cu Ghimbir


Ghimbirul este unul dintre cele mai utilizate ingrediente în remedii facute acasa. Are proprietăți carminative, ceea ce îl face să fie condimentul perfect pentru diverse condiții de sănătate. Iarna este vremea perfectă pentru a-l folosi, să vedem cum ...

Îți face corpul cald și confortabil

Ghimbirul conține compuși precum gingerol și zingeronă despre care se crede că păstrează corpul cald. Ajută la combaterea extremităților reci.

Mod de utilizare: Luați 1 lingură de ghimbir feliat și puneți-o în două căni cu apă clocotită timp de zece minute. După turnare, adăugați câteva picături de miere în această apă de ghimbir și beți-o de cel puțin 2 sau 3 ori pe zi.


Relaxează picioarele  reci


După cum am spus ghimbirul are un efect de încălzire asupra corpului, face minuni la picioarele inflamate și reci.

Mod de utilizare: Într-o oală cu apă clocotită, adăugați o mână de felii de ghimbir. Odată ce începe să se răcească, înmoaie-ți picioarele timp de 15 minute. Urmând acest lucru cel puțin de două ori pe zi, vă veți menține picioarele calde si sănătoase.


Ameliorează tusea și frigul

Ghimbir pentru raceala


Dacă suferiți de răceală și tuse, acest remediu vă va calma cu siguranță simptomele. Faceți un sirop de tuse acasă folosind ghimbir și miere și obțineți o recuperare rapidă.

Mod de utilizare: Luați o lingură de miere și adăugați câteva picături de ghimbir în ea. Il puteți rade pentru a extrage sucul. Se amestecă bine și se bea acest amestec. Bea cel puțin de 2 până la 4 ori pe zi si va ajuta la vindecarea rapidă.


Reduce durerea și inflamația


Datorită proprietăților sale inflamatorii, ghimbirul este considerat cel mai bun calmant natural.

Mod de utilizare: Adăugați ghimbir în mesele zilnice sau pregătiți ceai de ghimbir pentru a reduce durerile și inflamațiile corporale.

Pentru a prepara ceai de ghimbir, curățați-l și fierbeți-l în apă timp de zece minute. Se ia de pe foc. Adăugați suc de lamaie și miere după gust.


Calmează durerile de stomac

Ghimbir in mancare


Acest condiment fierbinte și parfumat tratează în mod eficient durerile de stomac

Mod de utilizare: Consumul de 1 gram de ghimbir proaspăt curățat pe zi poate ameliora durerile de stomac și chiar problemele gastrice. De asemenea, ați putea adăuga ghimbir ca mirodenie în mâncare pentru a vă ameliora durerile de stomac. Alternativ, tăiați ghimbirul proaspăt în bucăți mici și presărați sare pe fiecare bucată. Ori de câte ori este posibil, mestecați aceste bucăți.


Citeste si: