Depresia


Sfaturi utile cand esti in depresie,hai sa fim fericiti!

 

Majoritatea oamenilor au stări de spirit ocazionale scăzute, dar în depresie devin persistente luni sau ani. Senzație de plans si cadere, în special dimineața; lipsa de energie și încredere; vă este greu să vă concentrați sau să luați decizii; probleme de somn, pierderea apetitului sexual; modificări ale poftei de mâncare; vrăji frecvente de plâns; iar gândurile suicidare sunt simptomele depresiei. 

Depresia este adesea o reacție la un eveniment de viață, cum ar fi doliu, sau poate să nu aibă o cauză evidentă. Unele femei au depresie după naștere, iar lipsa luminii solare în timpul iernii face ca unele persoane să se simtă triste. 

Medicamentele antidepresive sunt prescrise în mod obișnuit pentru depresie, dar poartă cu ele multe efecte secundare,acest remediu acasa nu are efecte secundare. Remediile naturale pot îmbunătăți starea de spirit și, în cele din urmă, pot restabili un sentiment echilibrat de bunăstare fara reactii adverse.

Simptomele depresiei

 • Sentimente de tristețe sau nefericire.
 • Simțindu-vă iritabil sau nerăbdător și nu obțineți nici o plăcere din viață.
 • Neliniște, agitație sau pierdere de memorie.
 • Probleme de somn, cum ar fi insomnia sau somnul excesiv.
 • Fumatul excesiv și consumul de alcool.
 • Schimbarea poftei de mâncare, cum ar fi scăderea poftei de mâncare și pierderea în greutate, dar la unii oameni provoacă pofte crescute de mâncare și creșterea în greutate.
 • Oboseala și pierderea de energie. Chiar și sarcinile mici pot părea că necesită mult efort.
 • Pierderea libidoului.
 • Sentimente de lipsă de valoare sau de vinovăție, fixarea asupra eșecurilor din trecut sau vina pe tine însuți atunci când lucrurile nu merg bine.
 • Deconectându-vă de alții emoțional sau stima de sine scăzută.
 • Gândindu-te la sinucidere.

Remediu la domiciliu pentru depresie

Dieta: 

Încercați o dieta timp de 2 până la 3 zile pe suc de mere. Acesta va acționa ca un tonic nervos foarte eficient și va reîncărca nervii cu energie și viață noi. Cercetătorii au descoperit că postul terapeutic atenuează simptomele depresiei și îmbunătățește scorurile de anxietate. Mecanismul din spatele acestui lucru nu este cunoscut, dar ar putea fi legat de eliberarea endorfinelor în primele 48 de ore de dieta.

Masaj: 

Frecați niște ulei de nucă de cocos sau ulei de floarea soarelui pe scalp și tălpile picioarelor la culcare. Masajul vă poate ajuta să vă liniștiți mintea și să vă îmbunătățiți starea de spirit. Masajul crește, de asemenea, serotonina și dopamina, neurotransmițători care ajută la reducerea depresiei.

Picături nazale: 

Picăturile nazale de ulei de susan cald sau brahmi ghee (2 până la 3 picături în fiecare nară) sunt eficiente pentru ameliorarea depresiei.

Ghimbir: 

Se bea ceai de ghimbir (1/2 până la 1 linguriță de pudră de ghimbir îmbibată în apă fierbinte) de două ori pe zi. Ghimbirul este bogat în două grupe de antioxidanți, shaogali și gingeroli, care protejează creierul de deteriorarea radicalilor liberi și, de asemenea, crește nivelul de substanțe chimice ale creierului, cum ar fi dopamina și serotonina. Dopamina este considerată ca „moleculă de motivație” care ajută să fie concentrată și productivă. Serotonina este „molecula fericirii” care este esențială pentru menținerea unei dispoziții pozitive.

Sparanghel:

 Luați zilnic una sau două grame de pulbere de rădăcină uscată a plantei de sparanghel. Depresia a fost legată de un nivel scăzut de acid folic, iar legumele care stimulează acest nutrient care îmbunătățește starea de spirit sunt sparanghelul.

Ce sa faci acasa pentru depresie:

 • Mâncați o dietă echilibrată. Includeți multe legume și fructe proaspete pentru a menține mișcările intestinale regulate.
 • Includeți alimente care vă ajută să dormiți și care au efecte calmante, precum ceai de mușețel, terci de orez, pere, portocale.
 • Consumați o dietă bogată în proteine ​​și săracă în alimente procesate.
 • Consumați pești precum somon, macrou pentru conținutul ridicat de acizi grași esențiali. Sau consumați zilnic 1 lingură de semințe de in din același motiv.
 • Faceți exerciții fizice în mod regulat, încercați aerobic, alergare, jogging sau ciclism. Exercițiul poate fi cel mai puternic antidepresiv disponibil. Exercitiile fizice cresc nivelul endorfinelor din corp, care sunt direct corelate cu starea de spirit.
 • Încercați să practicați exerciții de respirație profundă și metode de relaxare musculară.
 • Dacă aveți ocazional gânduri triste sau negative, distrageți atenția ascultând la radio sau uitându-vă la televizor, care necesită o concentrare redusă.
 • Încercați să petreceți mai mult timp legându-vă de oameni; va ajuta la ridicarea depresiei și, de asemenea, va gândi pozitiv.
 • Abordați o singură problemă la un moment dat; dacă este necesar, împărțiți-l în obiective mai mici, realizabile și lucrați prin ele.
 • Dormi suficient.
 • Faceți meditație.

Ce Nu trebuie pentru depresie

 • Evitați ceaiul, cafeaua, alcoolul, ciocolata, cola, toate produsele din făină albă, zahărul, coloranții alimentari, aditivii chimici și condimentele puternice.
 • Evitați carbohidrații simpli, prelucrați, uleiurile hidrogenate și grăsimile saturate, care cresc oboseala și lentitatea și contribuie la depresie.
 • Încercați să evitați stresul suplimentar. Dacă este posibil, amânați sau delegați decizii importante.
 • Evitați medicamentele antidepresive și alte medicamente eliberate pe bază de prescripție medicală (dacă este posibil) si folositi remediu acasa care este natural si nu creaza dependenta
 • Evitați alcoolul, cunoscut sub numele de depresiv.
 • Nu stocați grijile. Împărtășiți-vă sentimentele și emoțiile cu rudele apropiate sau prietenii. A vorbi despre probleme nu este un semn de slăbiciune.

Consultați medicul

 • Aveti gânduri suicidare.
 • Depresia devine mai severă sau durează mai mult de două săptămâni.

Nu stocați grijile. Împărtășiți-vă sentimentele și emoțiile cu rudele apropiate sau prietenii. A vorbi despre probleme nu este un semn de slăbiciune.Folositi acest remediu acasa cu incredere

Inca 5 sfaturi cum sa scapi de depresie,stres sau anxietate

Fara Sres
Nicio ceremonie cu acest articol, să mergem direct în cinci moduri rapide care vă vor ajuta să găsiți ușurare de stres, depresie și anxietate.

1. Faceți pauze regulate de la "linia de tragere" sa o numim asa

 Munca grea fără pauze regulate este o modalitate excelentă de a acumula stres și tensiune. Asigurați-vă că aveți cel puțin o pauză de 15 minute dimineața și una după-amiaza, precum și cel puțin 20 de minute pentru prânz. Dacă este posibil, mâncați prânzul departe de stația de lucru. La fel, dacă aveți multe de rezolvat în viața dvs. chiar acum, dacă vă luați o zi sau un weekend în altă parte - mai mult dacă puteți - pentru a obține un spațiu de respirație vă va ajuta cu adevărat. Chiar și doar o zi distanță de linia de tragere vă va permite să vă distanțați de probleme și să vă ajute să vă adunați gândurile.


2. Exercițiile fizice regulate pot ajuta la ameliorarea stresului, depresiei și anxietății

 Exercițiul eliberează endorfine în sistemul dvs. și vă va oferi un impuls natural. De asemenea, vă va oferi o pauză de la meditarea și abordarea problemelor și necazurilor - dar numai dacă efectuați exercițiile potrivite. 
Evitați: Exerciții care vă permit să vă îngrijiți (ridicarea greutăților, jogging, benzi de alergare) și să efectuați exerciții care necesită concentrarea deplină. Sporturile competitive precum squashul, tenisul, badmintonul și antrenamentele de circuit sunt exemple excelente. Este important să nu va copleșiți când faceți mișcare, deoarece, deși veți beneficia fizic, vă stresați mental și stresul, depresia și anxietatea se vor agrava.

3.Auto-deprecierea este o parte imensă a stresului, depresiei și anxietății

 De fiecare dată când vă bateți pe voi înșivă, veți eroda încrederea și respectul de sine. Nu-ți spune niciodată că ești inutil, lipsit de valoare, prost, fără speranță, plictisitor, urât și învins. 
Nu vă convingeți niciodată că alți oameni vă urăsc, că altora vă este greu să fiți în preajmă și că este mai bine să fiți singuri. 
Nu ați considera niciodată acceptabil să spuneți astfel de lucruri altor oameni și trebuie să considerați la fel de inacceptabil să le spuneți dumneavoastră înșivă.
 Aceste cuvinte și fraze sunt puternice și vă vor face rău. Acceptați că nu sunteți perfect și că faceți greșeli - la fel ca toți ceilalți. 
Începând din această zi, încheiați un pact cu mine pentru a nu vă mai permite niciodată deprecierea de sine. ESTE INACCEPTABIL.

4. Izolarea este o altă problemă cu care suferă stresul, depresia și anxietatea

OK, vor exista momente în care îți dorești doar propria companie. În astfel de momente, poți să te gândești mereu la probleme și evenimente și să te bați ore în șir. Nu e bine. În schimb, utilizați izolarea mai pozitiv. 
Ocupați-vă mintea abordând un puzzle, o problemă de logică, un cuvânt încrucișat, citiți o carte sau efectuați un hobby, cum ar fi pictura, cântatul la un instrument muzical sau orice altceva vă interesează. În acest fel, izolarea vă va ajuta să crește în loc să-ți provoace mai multă durere.

5. Televiziunea, radioul și ziarele vă pot oferi un efect negativ zilnic și vă pot ajuta să vă reduceți starea de spirit

 În principal, se concentrează pe latura negativă a vieții: crimă, corupție, război, scandal și dezastre naturale și vă pot oferi o viziune distorsionată a realității. Ca să nu mai vorbim de cantitatea de manipulare a imaginii la care te supun. 
Oferiți-vă o pauză de la acest feed negativ  și evitați-le complet timp de o săptămână. S-ar putea să descoperiți, așa cum am și eu, că nu mai au loc în viața voastră după aceea. Crede-mă, nu le vei lipsi.


Sunt cinci sfaturi rapide pentru a ajuta la combaterea stresului, depresiei și anxietății. Vă rugăm să le încercați, toți vă vor ajuta să vă îmbunătățiți nivelul de dispoziție foarte repede.


Citeste si :