Sfaturi utile cand esti in depresie,hai sa fim fericiti!
Majoritatea oamenilor au stări de spirit ocazionale scăzute, dar în depresie devin persistente luni sau ani. Senzație de plans si cadere, în special dimineața; lipsa de energie și încredere; vă este greu să vă concentrați sau să luați decizii; probleme de somn, pierderea apetitului sexual; modificări ale poftei de mâncare; vrăji frecvente de plâns; iar gândurile suicidare sunt simptomele depresiei.
Depresia este adesea o reacție la un eveniment de viață, cum ar fi doliu, sau poate să nu aibă o cauză evidentă. Unele femei au depresie după naștere, iar lipsa luminii solare în timpul iernii face ca unele persoane să se simtă triste.
Medicamentele antidepresive sunt prescrise în mod obișnuit pentru depresie, dar poartă cu ele multe efecte secundare,acest remediu acasa nu are efecte secundare. Remediile naturale pot îmbunătăți starea de spirit și, în cele din urmă, pot restabili un sentiment echilibrat de bunăstare fara reactii adverse.
Simptomele depresiei
- Sentimente de tristețe sau nefericire.
- Simțindu-vă iritabil sau nerăbdător și nu obțineți nici o plăcere din viață.
- Neliniște, agitație sau pierdere de memorie.
- Probleme de somn, cum ar fi insomnia sau somnul excesiv.
- Fumatul excesiv și consumul de alcool.
- Schimbarea poftei de mâncare, cum ar fi scăderea poftei de mâncare și pierderea în greutate, dar la unii oameni provoacă pofte crescute de mâncare și creșterea în greutate.
- Oboseala și pierderea de energie. Chiar și sarcinile mici pot părea că necesită mult efort.
- Pierderea libidoului.
- Sentimente de lipsă de valoare sau de vinovăție, fixarea asupra eșecurilor din trecut sau vina pe tine însuți atunci când lucrurile nu merg bine.
- Deconectându-vă de alții emoțional sau stima de sine scăzută.
- Gândindu-te la sinucidere.
Remediu la domiciliu pentru depresie
Dieta:
Încercați o dieta timp de 2 până la 3 zile pe suc de mere. Acesta va acționa ca un tonic nervos foarte eficient și va reîncărca nervii cu energie și viață noi. Cercetătorii au descoperit că postul terapeutic atenuează simptomele depresiei și îmbunătățește scorurile de anxietate. Mecanismul din spatele acestui lucru nu este cunoscut, dar ar putea fi legat de eliberarea endorfinelor în primele 48 de ore de dieta.
Masaj:
Frecați niște ulei de nucă de cocos sau ulei de floarea soarelui pe scalp și tălpile picioarelor la culcare. Masajul vă poate ajuta să vă liniștiți mintea și să vă îmbunătățiți starea de spirit. Masajul crește, de asemenea, serotonina și dopamina, neurotransmițători care ajută la reducerea depresiei.
Picături nazale:
Picăturile nazale de ulei de susan cald sau brahmi ghee (2 până la 3 picături în fiecare nară) sunt eficiente pentru ameliorarea depresiei.
Ghimbir:
Se bea ceai de ghimbir (1/2 până la 1 linguriță de pudră de ghimbir îmbibată în apă fierbinte) de două ori pe zi. Ghimbirul este bogat în două grupe de antioxidanți, shaogali și gingeroli, care protejează creierul de deteriorarea radicalilor liberi și, de asemenea, crește nivelul de substanțe chimice ale creierului, cum ar fi dopamina și serotonina. Dopamina este considerată ca „moleculă de motivație” care ajută să fie concentrată și productivă. Serotonina este „molecula fericirii” care este esențială pentru menținerea unei dispoziții pozitive.
Sparanghel:
Luați zilnic una sau două grame de pulbere de rădăcină uscată a plantei de sparanghel. Depresia a fost legată de un nivel scăzut de acid folic, iar legumele care stimulează acest nutrient care îmbunătățește starea de spirit sunt sparanghelul.
Ce sa faci acasa pentru depresie:
- Mâncați o dietă echilibrată. Includeți multe legume și fructe proaspete pentru a menține mișcările intestinale regulate.
- Includeți alimente care vă ajută să dormiți și care au efecte calmante, precum ceai de mușețel, terci de orez, pere, portocale.
- Consumați o dietă bogată în proteine și săracă în alimente procesate.
- Consumați pești precum somon, macrou pentru conținutul ridicat de acizi grași esențiali. Sau consumați zilnic 1 lingură de semințe de in din același motiv.
- Faceți exerciții fizice în mod regulat, încercați aerobic, alergare, jogging sau ciclism. Exercițiul poate fi cel mai puternic antidepresiv disponibil. Exercitiile fizice cresc nivelul endorfinelor din corp, care sunt direct corelate cu starea de spirit.
- Încercați să practicați exerciții de respirație profundă și metode de relaxare musculară.
- Dacă aveți ocazional gânduri triste sau negative, distrageți atenția ascultând la radio sau uitându-vă la televizor, care necesită o concentrare redusă.
- Încercați să petreceți mai mult timp legându-vă de oameni; va ajuta la ridicarea depresiei și, de asemenea, va gândi pozitiv.
- Abordați o singură problemă la un moment dat; dacă este necesar, împărțiți-l în obiective mai mici, realizabile și lucrați prin ele.
- Dormi suficient.
- Faceți meditație.
Ce Nu trebuie pentru depresie
- Evitați ceaiul, cafeaua, alcoolul, ciocolata, cola, toate produsele din făină albă, zahărul, coloranții alimentari, aditivii chimici și condimentele puternice.
- Evitați carbohidrații simpli, prelucrați, uleiurile hidrogenate și grăsimile saturate, care cresc oboseala și lentitatea și contribuie la depresie.
- Încercați să evitați stresul suplimentar. Dacă este posibil, amânați sau delegați decizii importante.
- Evitați medicamentele antidepresive și alte medicamente eliberate pe bază de prescripție medicală (dacă este posibil) si folositi remediu acasa care este natural si nu creaza dependenta
- Evitați alcoolul, cunoscut sub numele de depresiv.
- Nu stocați grijile. Împărtășiți-vă sentimentele și emoțiile cu rudele apropiate sau prietenii. A vorbi despre probleme nu este un semn de slăbiciune.
Consultați medicul
- Aveti gânduri suicidare.
- Depresia devine mai severă sau durează mai mult de două săptămâni.
Inca 5 sfaturi cum sa scapi de depresie,stres sau anxietate
1. Faceți pauze regulate de la "linia de tragere" sa o numim asa
2. Exercițiile fizice regulate pot ajuta la ameliorarea stresului, depresiei și anxietății
3.Auto-deprecierea este o parte imensă a stresului, depresiei și anxietății
4. Izolarea este o altă problemă cu care suferă stresul, depresia și anxietatea
5. Televiziunea, radioul și ziarele vă pot oferi un efect negativ zilnic și vă pot ajuta să vă reduceți starea de spirit
Sunt cinci sfaturi rapide pentru a ajuta la combaterea stresului, depresiei și anxietății. Vă rugăm să le încercați, toți vă vor ajuta să vă îmbunătățiți nivelul de dispoziție foarte repede.
- Remedii pentru Spondiloza?Iata ce poti face
- Analize Medicale Anuale Recomandate în Funcție de Vârstă
- Riscurile mai puțin cunoscute ale unui stil de viață sedentar
- Probleme de prostată: Cauze și tratamente naturale pentru sănătatea bărbaților
- Aloe Vera - Proprietăți curative și remedii naturale pentru diverse afecțiuni
- Infectia la urechi,simptome si cum sa o previi