Balonare

Remediu pentru balonare sau gaze intestinale facut acasa simplu si eficient


Fiecare persoană, la un moment dat sau altul, are gaze și tulburări în colon si este necesar un remediu pentru balonare care ne elibereaza si linisteste intestinele.

 Flatulența sau gazul de trecere este o stare obișnuită, cauzată de o acumulare de exces de gaz în tractul gastro-intestinal. 

Balonarea, care este un sentiment de plenitudine în abdomen, vă poate face să nu vă simțiți confortabil. Este posibil să aveți dureri ascuțite și zgomote zgomotoase în abdomen.
 Majoritatea cazurilor de balonare și flatulență se datorează alimentelor, în special alimentelor precum varza și fasolea, care produc gaze în timpul digestiei. 

Colonul este umplut cu bacterii, drojdii și ciuperci, care descompun alimentele care nu sunt digerate de intestinul subțire, mai ales diferite forme de carbohidrați.

 Aceste bacterii se bucură în special de carbohidrați nedigerați, iar fermentația duce la producerea de gaze, hidrogen și metan expulzat ca flatus. 
Lactoza este una dintre cele mai frecvente surse de carbohidrați care cauzează gaze, afectând persoanele care sunt „intolerante la lactoză”, ceea ce înseamnă că nu au enzima lactază necesară pentru a digera carbohidratul.

A mânca prea repede poate provoca, de asemenea, exces de gaz. 

Unii oameni consideră că laptele, aditivii alimentari sau făina de grâu pot produce simptome. Uneori, balonarea și flatulența se datorează unei tulburări intestinale, cum ar fi sindromul intestinului iritabil.

Dar pentru a reduce la minimum gazul și jenarea acestuia, primele domenii pe care trebuie să ne concentrăm sunt dieta și obiceiurile alimentare.

Flatulență și simptome de balonare

 • Trecerea gazului sau a vântului.
 • Balonare, dureri abdominale.
 • Crampe și spasme în stomac.

1.Ghimbir și lime: 

Luați 1 linguriță de ghimbir ras amestecat cu 1 linguriță de suc de lămâie imediat după ce ați mâncat.

2.Lămâie și bicarbonat de sodiu: 

Adăugați 1 linguriță de suc de lămâie și 1/2 linguriță bicarbonat de sodiu în 1 cană de apă rece. Bea-l imediat după masă.

3.Ghimbir, asafetida și sare de rocă: 

În 1 cană de apă caldă, adăugați 1/2 linguriță de pudră uscată de ghimbir, un vârf de asafoetida și un vârf de sare de rocă. Acest amestec servește ca un remediu excelent pentru flatulență.

4.Menta: 

Menta mestecată servește ca un remediu eficient pentru remedii la domiciliu, deoarece conține mentol care ajută la tratarea problemei flatulenței.

5.Miere și scorțișoară: 

luați o lingură de miere cu 1/4 linguriță de scorțișoară pudră va ameliora problemele legate de gaze.

6.Semințe de fenicul: 

Mestecați o jumătate de linguriță de semințe de fenicul. Feniculul ajută la disiparea gazelor prin relaxarea spasmelor musculare din tractul digestiv.

Ce sa faci daca esti balonat

 • Mănâncă și bea încet și mestecă bine alimentele.
 • Încercați să identificați și să reduceți orice alimente care cauzează probleme.
 • Pentru a atenua presiunea gazelor în abdomenul inferior, încercați acest exercițiu simplu. Intinde-te pe spate cu genunchii indoiti. Apoi ridicați alternativ fiecare genunchi spre piept până când vă simțiți ușurați.
 • Fă sport regulat.

Ce sa nu faci daca esti balonat

 • Evitați băuturile carbogazoase și băuturile alcoolice, guma de mestecat, fumatul și îndulcitorii artificiali.
 • Evitați alimentele care provoacă gaze, precum fasole, varză, conopidă, ceapă, usturoi, ridichi, broccoli, germeni.
 • Evitați alimentele picante și crude.
 • Evitați alimentele și băuturile reci.

Consultați medicul

 • Aveți alte simptome intestinale, cum ar fi constipație, diaree, sânge în scaune, greață, vărsături sau dureri abdominale continue sau recurente.
 • Balonarea persistă după 2 săptămâni sau apar noi simptome.
 • Apelați imediat serviciile de urgență dacă: Gazul sau indigestie care apare cu  dureri toracice, se simte ca o greutate mare pe piept.

Citeste si: