Agorafobia

 

Există multe tulburări de anxietate diferite pe care o persoană ar putea sa le dezvolte

 Aceste tulburări sunt de obicei caracterizate prin anxietate intensă care duce la atacuri de panica. 

Sub umbrela tulburărilor de anxietate se încadrează categoria fobiilor, cu temeri intense și iraționale care duc la panică. Agorafobia este o astfel de teamă o persoană ar putea avea, și este fobia cel mai frecvent tratate în lumea sănătății mintale. Acesta nu poate fi cel mai frecvent, dar simptomele sale sunt suficient de severe încât tratamentul este aproape întotdeauna necesar.   

Agorafobia este teama de a părăsi o casă sau zona de siguranță și se aventurează în lumea exterioară. De asemenea, se găsește în combinație cu alte fobii sau tulburare obsesiv-compulsivă. 

Persoanele care suferă de agorafobie, de obicei, au atacuri de panica atunci când se simt nesigure, și aceste sentimente nesigure includ atunci când persoana este prinsa, scăpata de sub control, sau prea departe de o zonă de confort personal. Mulți oameni care suferă de agorafobie sunt limitati la casele lor sau chiar la o anumită cameră în casa lor.   

Agorafobia


Există multe concepții greșite din jurul persoanelor cu agorafobie

 În primul rând, agorafobia nu este o teamă de spații deschise, nici nu este o teamă de spații aglomerate. În timp ce aceste condiții pot exista în cadrul unei persoane, de asemenea, agorafobie este în mod specific o teama de a fi prea departe de o zonă normală, indiferent de mulțime. 

Mulți oameni primesc cu placere vizitatori în casa lor, chiar dacă ei înșiși nu pleacă. Agorafobii, de obicei, pur și simplu trebuie să fie în control complet al unei situații.   Agorafobia poate afecta orice persoană, indiferent de sex, vârstă, religie, rasă, etnie sau statut economic. Tulburarea este de aproximativ două ori mai frecvente în rândul femeilor decât în rândul bărbaților, cu toate acestea. Condițiile încep de obicei cu atacuri de panică generalizate sau fobii ușoare și se dezvoltă într-o stare din ce în ce mai gravă. Din fericire, tratamentul este disponibil. 

Un proces treptat de expunere este de obicei recomandat, împreună cu medicamente anti-anxietate, inclusiv benzodiazepine ar fi alprazolam. De asemenea, pot fi utilizate antidepresive. Unii terapeuți vor face apeluri la domiciliu pentru a ajuta pacienții cu agorafobie, și tratamente alternative ar fi hipnoza devin din ce în ce mai populare în lumea medicală ca un tratament pentru agorafobie și alte condiții de anxietate.

O serie de persoane celebre au suferit de agorafobie în trecut, inclusiv celebrul bucătar Paula Dean, actrita Kim Basinger, regizorul Woody Allen, și laureat al Premiului Nobel pentru literatură Elfriede Jelinek. 

Citeste si: