Micoza

Tratamente  pentru Micoza


Micoza este o infecție cauzată de ciuperci care afectează pielea, unghiile, părul și alte zone ale corpului. Aceste ciuperci sunt organisme microscopice care trăiesc în medii umede și calde și se pot dezvolta în diverse zone ale corpului uman. 
Există mai multe tipuri de ciuperci care pot cauza micoze, iar simptomele variază în funcție de zona afectată.


Micozele cutanate sunt cele mai frecvente și pot apărea oriunde pe corp, inclusiv între degetele de la picioare, în zona inghinală, pe scalp sau în alte zone umede ale corpului. Acestea pot provoca mâncărime, iritație, descuamare sau apariția unor zone roșii și umede.

Micozele unghiilor pot apărea atunci când ciupercile pătrund sub unghii și încep să se înmulțească. Acestea pot face unghiile să devină galbene, să se desprindă sau să se subțieze, ceea ce poate duce la dureri și disconfort.

Tratamentul micozelor poate include utilizarea de medicamente antifungice, creme, loțiuni sau spray-uri topice, precum și schimbarea obiceiurilor de igienă și purtarea de încălțăminte adecvată și respirabilă. 
Este important să discutați cu medicul dumneavoastră înainte de a începe orice tratament, deoarece micozele pot fi confundate cu alte afecțiuni ale pielii, iar un diagnostic corect este esențial pentru un tratament adecvat.

Micozele unghiilor pot fi tratate cu ajutorul otetului de mere. Astfel, se recomanda a se tine timp de 30 de minure, degetul in acest otet.


Otetul de vin are si el proprietati terapeutice, ajutand la vindecarea micozelor de la picoare.


Se recomanda a se tine piciorul in acest otet. In ambele cazuri cand este afectat degetul sau piciorul, tratamentul trebuie aplicat si noaptea, astfel trebuie ca degetul sa se bandajeze cu vata inmuiata in otet de mere, iar piciorul sa fie imbracat de o soseta imbibata in otet de vin.

Un alt tratament, consta in aplicarea pe zona afectata, a mentei amestecata cu sare, timp de 60 de minute.

Toate tratamentele trebuie aplicate pana la disparitia micozei, ceea ce poate dura aproximativ 2-3 luni.

Exista cateva produse naturale (propolis, muguri de plop) ce sunt antiinfectioase.

Acestea pot ajuta la tratarea micozelor daca sunt aplicate pe zonele cu probleme.