Remediu acasa pentru Osteoporoza


Osteoporoza

 Scopul oricărui tratament alternativ pentru osteoporoza este de a gestiona sau vindeca afecțiunea fără a utiliza medicamente

Unele terapii alternative pot fi utilizate pentru osteoporoză . Deși există puține dovezi științifice sau clinice care să sugereze că sunt cu adevărat eficiente, mulți oameni raportează succesul.
Informați întotdeauna medicul înainte de a începe orice medicament sau terapie alternativă.
 Pot exista interacțiuni între ierburi și medicamentele pe care le luați în prezent. Medicul dumneavoastră vă poate ajuta să coordonați un plan general de tratament care se potrivește cel mai bine nevoilor dumneavoastră.

Deși sunt necesare mai multe cercetări științifice pe această temă, se crede că unele plante și suplimente reduc sau pot opri pierderea osoasă cauzată de osteoporoză.

Osteoporoza este o boală osoasă care apare atunci când corpul pierde prea mult os, face prea puțin os sau ambele. În consecință, oasele devin slabe și se pot rupe din cauza căderii sau, în cazuri grave, din strănut sau umflături minore.

Osteoporoza înseamnă „os poros”. Privit la microscop, osul sănătos arată ca un fagure de miere. Când apare osteoporoza, găurile și spațiile din fagure sunt mult mai mari decât în ​​osul sănătos. 

Oasele osteoporotice și-au pierdut densitatea sau masa și conțin o structură anormală a țesuturilor. Pe măsură ce oasele devin mai puțin dense, acestea slăbesc și sunt mai susceptibile de a se rupe. 

Dacă aveți 50 de ani sau mai mult și ați rupt un os, adresați-vă medicului dumneavoastră sau furnizorului de servicii medicale despre un test de densitate osoasă.


  • Schimbați dieta 

Când dietele sunt umplute cu alimente care formează acid, osul oferă minerale alcalinizante (de bază) pentru a compensa încărcătura acidă zdrobitoare. Acest lucru duce la pierderea osoasă pe termen lung. Prin includerea mai multor fructe, legume (în special culturi de rădăcini), nuci și semințe în dieta dvs., vă puteți alcaliniza în mod semnificativ dieta și reduceți acidul din corp. 

Cum funcționează: 

Includeți în alimentație mai multe alimente care promovează alcaline, cum ar fi salata verde, cartofi, spanac, banane, morcovi și tofu. 

  • Evitați alimentele care cauzează pierderea osoasă


 Alcoolul interferează cu absorbția calciului și a vitaminei D. Zahărul vă afectează negativ oasele prin creșterea nivelului de glucoză din celule, ceea ce vă acidifică corpul. Acest lucru duce la extragerea calciului din oase. Sarea provoacă excreție excesivă de calciu prin rinichi. Cantitatea mare de cofeină sa dovedit a fi legată de pierderea osoasă în diferite cercetări. 

Cum funcționează:

 Reduceți aportul de alcool, zahăr, sare, cofeină. 

  • Luați suplimente de vitamine  

Calciul este esențial în prevenirea pierderii masei osoase. Magneziul echilibrează aportul de calciu al organismului și împiedică excreția acestuia. Fără suficient magneziu și alte urme de minerale, calciul ingerat, mai ales dacă este excesiv, va fi depus nu în os, ci poate în peretele arterelor noastre. Vitamina D joacă un rol esențial în nutriție, facilitând absorbția calciului, contribuind astfel la susținerea oase sănătoase și puternice. 

Cum funcționează: 

Luați calciu (utilizați citrat de calciu pentru cea mai bună absorbție), magneziu, suplimente de vitamina D conform instrucțiunilor. 

  • Consumați ulei de pește 

Câteva studii au arătat că suplimentele care conțin acizi grași esențiali, cum ar fi cele găsite în uleiul de pește, pot ajuta la menținerea sau, eventual, la creșterea masei osoase. Acizii grași esențiali par să mărească cantitatea de calciu pe care corpul o absoarbe, diminuează cantitatea de calciu pierdută în urină, îmbunătățește rezistența osoasă și sporește creșterea osoasă.

 Cum funcționează: 

Consumați pește bogat în acizi grași esențiali (cum ar fi macroul sau somonul) sau luați supliment de ulei de pește. 

  • Faceți exerciții de greutate pentru îngrijirea și ameliorarea osteoporozei

 Exercițiile cu greutati pot intarii oasele și mușchii, care ajută la reducerea degradării musculare și a pierderii osoase. Studiile au arătat că antrenamentul de forță pe o perioadă de timp poate preveni pierderea osoasă și poate chiar ajuta la construirea de os nou. 

Cum funcționează: 

Faceți exerciții care vizează întărirea mușchilor. De exemplu, ridicarea greutăților sau folosirea mașinilor la clubul de sănătate pentru intarii diferite părți ale corpului. Drumețiile și mersul rapid vă întăresc picioarele și șoldurile. Tai Chi, o artă marțială chineză care implică mișcări lente și cu impact redus este un exercițiu foarte potrivit pentru a întări mușchii și a crește flexibilitatea pentru seniori

  • Utilizați un aparat de vibrații 

 Terapia prin vibrații folosește o platformă mecanică pentru a oferi vibrații corpului în timp ce stai pe o platformă oscilantă. Pe măsură ce aparatul vibrează, acesta transmite energie corpului tău, ceea ce determină contractarea și relaxarea mușchilor de zeci de ori în fiecare secundă, cu scopul de a crește circulația, forța musculară și flexibilitatea. 

Vibratii pentru osteoporoza

Cum funcționează: Utilizați mașina de vibrații conform instrucțiunilor sale.  






Poate va intereseaza si remediu pentru: