Remediu casnic are efecte uimitoare de care si medicii raman mirati

Folosind sfaturi bazate pe discipline naturale și dovedite de medicină alternativă, am gasit cele douăzeci de remedii pe care le puteți face acasă pentru a vă menține  sănătos. 

Iată ce ar trebui să știe toată lumea:

1.A bea zilnic suc de rodie este bun pentru inimă și este util pentru persoanele care suferă de tensiune arterială scăzută.



2.Un tratament natural pentru aciditate este mestecarea câtorva frunze de busuioc după masă. Acest lucru nu funcționează doar ca un antiacid, deoarece ajută corpul să absoarbă alimentele, ci previne și refluxul și formarea ulcerelor.


3.Suptul unei bucăți de cuișoare după masă ajută la reducerea problemei acidității.


4.Un catel de usturoi înghițit cu apă luată pe stomacul gol zilnic dimineața poate fi de ajutor în rezolvarea multor probleme stomacale și gastrice.



5.O durere de cap cauzată de căldura verii este vindecată prin consumul de suc de pepene verde. Doar un pahar pe zi face minuni!


6.Mâncând un măr pe stomacul gol dimineața, ameliorează durerea de migrenă. Acest lucru trebuie făcut pentru câteva dimineți. Am fost pacient cu migrenă în ultimii 10 ani și acesta a funcționat cel mai mult pentru mine.


7.Curatati 6 curmale și le fierbeți în 1/2 litru de lapte timp de 25 de minute la foc mic. Bea trei căni pe zi. Acesta este remediul suprem pentru tuse uscată.


8.Se amestecă 2 lingurițe de miere cu o cantitate egală de suc de ghimbir. Preparatul ajută la expectorarea mucusului, oferind ameliorare pentru răceala obișnuită, tuse și dureri în gât.



9.Mănâncă, înainte de micul dejun, o jumătate de cană de sfeclă gătită dacă suferi de constipație cronică sau indigestie.


10.Sirop de tuse facut acasă. Curățați și tocați șase cepe medii. Puneți bucățile într-un recipient și adăugați patru linguri de miere. Acoperiți-le și lăsați-le într-o baie de apă la foc mic timp de două ore. Se strecoară și se ia câte o lingură la fiecare trei ore.


11.Castravetele ras aplicat pe față, ochi și gât timp de cincisprezece minute este foarte benefic pentru acnee și puncte negre.



12.Un remediu simplu pentru anemie sau deficit de fier - Puneti 3-4 curmale moi cu lapte și adăugați un pic de unt ghee în el. Consumul acestui amestec va ajuta la prevenirea anemiei.


13.Remediu la domiciliu pentru a vindeca cercurile întunecate din jurul ochilor - pasta de roșii este unul dintre cele mai eficiente remedii pentru cercurile întunecate.

 Îl poți face ușor acasă. Luați una sau două roșii proaspete, o lingură de suc de lămâie și un vârf de gram de făină și praf de curcuma. 

Amestecați aceste ingrediente frumos până când devin o pastă groasă și aplicați-o foarte ușor în jurul ochilor. 

Clătiți ușor cu apă curată după 10 sau 20 de minute. Repetarea acestui proces de două ori sau de trei ori în fiecare săptămână vă va face tonul pielii din jurul ochilor mai ușor și vă va face în cele din urmă cearcănele să dispară complet.


14.Cel mai bun remediu natural pentru o durere în gât este să faci gargară cu turmeric și sare. Se amestecă: ½ cană de apă caldă ½ linguriță sare ¼ linguriță turmeric pudră .După ce faceți gargară, nu beți și nu mâncați nimic timp de cel puțin ½ oră pentru ca sarea și turmericul să își facă treaba de a ucide bacteriile. Puteți repeta acest lucru de câte ori aveți nevoie pe tot parcursul zilei.


15.O picătură de suc de usturoi în ureche vă ajută să ușurați durerea unei infecții a urechii.


16.Un amestec de bicarbonat de sodiu și suc de lămâie aplicat sub brațe va reduce mirosul corpului.



Curățare naturală cu lămâi și bicarbonat de sodiu


17.Adăugați câteva semințe de fenicul într-o oală cu apă fierbinte, apoi fierbeți-le timp de cinci minute la o temperatură scăzută. Se strecoară soluția și apoi se bea. De asemenea, puteți mesteca plantele cu frunze de fenicul proaspete, dacă puteți suporta gustul. Altfel, puteți lua un amestec de fenicul, cardamom și frunze de mentă și le puteți fierbe în apă pentru a face un amestec care poate ajuta în timpul gazelor stomacale. Acesta este un remediu acasă foarte eficient pentru gaze și balonare


18.Lămâia este una dintre cele mai bogate surse de vitamina C de pe planetă și conține, de asemenea, substanțe nutritive precum vitamina B, riboflavină, fosfor, magneziu și calciu. Sucul de lămâie cu apă caldă poate ajuta, de asemenea, la eliminarea deșeurilor din sistemul dvs. și poate servi ca tonic hepatic. Aportul zilnic de apă cu lămâie are mai multe beneficii pentru sănătate: Vă menține stomacul sănătos; acționează ca un remediu pentru greață, arsuri la stomac, indigestie, hipertensiune arterială, stres și depresie.


19.Când suferiți de mahmureală, un milkshake de banane cu miere vă poate oferi o ușurare imensă. Laptele rece calmează mucoasa stomacului, iar bananele cu miere acumulează niveluri de zahăr din sânge epuizate.


20.Remedii la domiciliu pentru  tuse - Pentru o tuse severă, amestecați sucul de tulsi (busuioc sfant)cu sucul de usturoi și miere. O linguriță din acest amestec se ia o dată la trei ore, puteti trata tusea excesivă.

Citeste si: