Dureri Urechi



Tratament natural pentru durerile de urechi

Durerea la nivelul urechii poate fi cauzată de mai mulți factori, inclusiv bacterii, leziuni, acumulare de lichid, puroi acumulat, infecție la nivelul urechii externe (urechea înotătorului) sau poate fi asociată cu infecția gâtului sau a sinusurilor sau cu o problemă a dinților.

Durerea ușoară a urechii se poate datora acumulării de mucus în ureche după o răceală; în timpul unui atac de febră a fânului (rinita); sau din cauza schimbărilor de presiune în ureche în timp ce călătoriți cu avionul sau faceți scufundări.

Durerea la una sau ambele urechi și pierderea temporară a auzului sunt adesea cauzate de o infecție a urechii medii, în care poate exista febră și se simt în general bolnav. Uneori, timpanul izbucnește ca urmare a presiunii crescute și există o scurgere din ureche.

Simptome de durere in ureche

  1. Durere în una sau ambele urechi.
  2. Pierderea temporară a auzului din cauza infecției urechii medii.
  3. Febra și senzația generală de a nu fi bine.

Remedii la domiciliu pentru durerile de ureche

Compresă caldă: Aplicați căldură pe ureche pentru a ajuta la ameliorarea durerilor de ureche. Faceți o compresă caldă prin înmuierea unui prosop în apă caldă și strângerea acestuia, apoi țineți compresa pe urechea afectată.

Ghimbirul: Se spune că ghimbirul are proprietăți anti-inflamatorii. Aplicarea sucului de ghimbir (ghimbir ras în puțin ulei încălzit și apoi strecurat) în jurul urechii poate calma durerea. Nu introduceți ghimbirul direct în ureche.

Ulei de usturoi: Introduceți 2-3 picături de ulei cald de usturoi în urechea afectată, care este un tratament eficient datorită efectelor sale antibacteriene și antiinflamatorii. De asemenea, are proprietăți antivirale naturale și, de cele mai multe ori, atunci când un copil are o infecție a urechii, aceasta este mai degrabă cauzată de un virus decât de o bacterie. Asigurați-vă că timpanul nu este perforat.

Ulei de arbore de ceai: Amestecați uleiul de arbore de ceai cu puțin ulei de nucă de cocos sau ulei de susan și frecați-l pe toată urechea și în jurul zonei urechii. Uleiul de arbore de ceai are proprietăți antiseptice puternice.

Ce să faci

  1. Dormi cu capul ridicat pe mai multe perne pentru a reduce presiunea în urechea medie.
  2. Dacă durerea de ureche se datorează răcelii, încercați să utilizați decongestionant pentru a ajuta la eliminarea pasajului nazal.
  3. Purtați dopuri pentru urechi în timp ce înotați.
  4. Dacă durerea de ureche se datorează infecției urechii, luați un supliment de vitamina C și zinc pentru a spori funcția imună și a promova vindecarea.

Ce să nu faci

  1. Evitați produsele lactate.
  2. Evitați utilizarea excesivă a antibioticelor.
  3. Evitați vopselele de păr și produsele de coafat.
  4. Nu înotați în apă murdară.

Consultați medicul

  • În cazul în care timpanul urechii se sparge, poate exista o scurgere. Păstrați urechea uscată și mergeți la medic.
  • Aveți dureri de ureche severe sau dezvoltați febră.
  • Simptomele devin mai severe sau nu dispar în decurs de 24 de ore de la tratament.

Câteva remedii utile la domiciliu pentru durerile de urechi pot ajuta până când puteți ajunge la un medic pentru o evaluare mai amănunțită.


Citeste si: