Dureri Urechi


Tratament natural pentru durerile de urechi

 

Durerea la nivelul urechii poate fi cauzată de mai mulți factori, inclusiv bacterii, leziuni, acumulare de lichid, puroi acumulat, infecție la nivelul urechii externe (urechea înotătorului) sau poate fi asociată cu infecția gâtului sau a sinusurilor sau cu o problemă a dinților.

 Durerea ușoară a urechii se poate datora acumulării de mucus în ureche după o răceală; în timpul unui atac de febră a fânului(rinita); sau din cauza schimbărilor de presiune în ureche în timp ce călătoriți cu avionul sau faceți scufundări. 

Durerea la una sau ambele urechi și pierderea temporară a auzului sunt adesea cauzate de o infecție a urechii medii, în care poate exista febră și se simt în general bolnav. Uneori, timpanul izbucnește ca urmare a presiunii crescute și există o scurgere din ureche.


Simptome de durere in ureche

 • Durere în una sau ambele urechi.
 • Pierderea temporară a auzului din cauza infecției urechii medii.
 • Febra și senzația generală de a nu fi bine.

Remedii la domiciliu pentru durerile de ureche

Compresă caldă: 

Aplicați căldură pe ureche pentru a ajuta la ameliorarea durerilor de ureche. Faceți compresă caldă prin înmuierea unui prosop în apă caldă și strângeți-o și țineți compresa peste urechea afectată.

Dacă durerea provine din schimbarea altitudinii, mestecați doar gumă sau căscat pentru a ușura durerea.

Ghimbirul:

Despre ghimbir se spune ca are multe proprietati anti-inflamatorii. Aplicarea sucului de ghimbir (ghimbir ras in putin ulei incalzit si apoi strecurat) in jurul urechii poate calma durerea. Nu introduceti ghimbirul direct in ureche.

Ulei de usturoi: 

Introduceti 2-3 picături de ulei cald de usturoi în urechea afectată, care este un tratament eficient datorită efectelor sale antibacteriene și antiinflamatorii. De asemenea, are proprietăți antivirale naturale și, de cele mai multe ori, atunci când un copil are o infecție a urechii, este mai degrabă un virus decât o bacterie. Asigurați-vă că timpanul nu este perforat.

Ulei de arbore de ceai:

 Amestecați uleiul de arbore de ceai cu puțin ulei de nucă de cocos sau ulei de susan și frecați-l pe toată urechea și în jurul zonei urechii. Uleiul de arbore de ceai are proprietăți antiseptice puternice.

Ce sa  faci

 • Dormi cu capul ridicat pe mai multe perne pentru a reduce presiunea în urechea medie.
 • Dacă durerea de ureche se datorează răcelii, încercați să utilizați decongestionant pentru a ajuta la eliminarea pasajului nazal.
 • Purtați dopuri pentru urechi în timp ce înotați.
 • Dacă durerea de ureche se datorează infecției urechii, luați supliment de vitamina C și zinc pentru a spori funcția imună și a promova vindecarea.

Ce nu trebuie pentru dureri de urechi

 • Evitați produsele lactate.
 • Evitați utilizarea excesivă a antibioticelor.
 • Evitați vopselele de păr și produsele de coafat.
 • Nu înotați în apă murdară .

Consultați medicul

 • În cazul în care timpanul urechii se sparge, poate exista o scurgere. Păstrați urechea uscată și mergeti la medic.
 • Aveți dureri de ureche severe sau dezvoltați febră.
 • Simptomele devin mai severe sau nu dispar în decurs de 24 de ore de la tratament.

Câteva remedii utile la domiciliu pentru durerile de urechi


DureriOdată ce urechea începe să te doară, primul tău gând ar putea fi să mergi la un medic. Cu toate acestea, cabinetul medicului poate fi închis sau este posibil să nu vă poată vedea imediat. Când se întâmplă acest lucru, este bine să aveți la dispoziție un remediu pentru durerile de urechi. Înainte de a încerca remedii la domiciliu pentru prima dată, ar trebui să încercați să vă adresați mai întâi medicului dumneavoastră. Dacă aveți dureri de urechi frecvente, poate fi deranjant să consultați în mod repetat medicul pentru ceva la fel de ușor de tratat ca durerile de ureche.

Din fericire, există multe produse obișnuite pentru uz casnic care pot fi folosite pentru a ușura durerea pe care o simți la ureche. Diferite cauze ale durerii vor reacționa mai bine la diferite remedii casnice. Poate că va trebui să încercați câteva înainte de a o găsi pe cea potrivită, dar ar trebui să puteți găsi în cele din urmă una care să funcționeze.

Unul dintre cele mai mari avantaje ale îngrijirii durerilor de urechi folosind remedii la domiciliu este faptul că toate sunt naturale. În loc să recurgeți la substanțe chimice discutabile care sunt străine corpului, veți folosi aceleași ingrediente naturale pe care le-ați folosit înainte. Pe lângă faptul că sunt naturale, remediile casnice pentru durerile de urechi costă, de asemenea, mai puțini bani.
Știați că ciuperca este una dintre cele mai frecvente cauze ale infecțiilor urechii? O modalitate foarte ușoară de a scăpa de o infecție a urechii este cu un amestec de apă și oțet. Folosiți părți egale de apă și părți egale de oțet. Odată combinat, aplicați câteva picături în urechea afectată, asigurându-vă că funcționează bine. Lăsați-l să stea câteva clipe, apoi clătiți-l ușor cu apă caldă. Cu cât infecția este mai nouă și mai ușoară, cu atât acest amestec va fi mai eficient.

Dacă nu sunteți sigur de ceea ce vă provoacă durerea urechii, utilizarea unei comprese fierbinți (însă nu prea fierbinte) este o soluție bună pentru toate scopurile. O compresă fierbinte ameliorează aproape orice fel de infecție sau acumulare de puroi; două cauze tipice ale durerilor de urechi. Reaplicarea compresei de mai multe ori pe parcursul zilei va stimula scurgerea puroiului și a altor acumulări, eliberând astfel o parte din presiune.

O altă metodă de tratare a bacteriilor care cauzează durerile de ureche este utilizarea sucului de lămâie. Majoritatea bacteriilor, precum laptele, sunt baze. Când un acid este amestecat cu o bază, acesta îl neutralizează, schimbând pH-ul suficient pentru a controla bacteriile. În multe cazuri, este nevoie doar de câteva picături de suc de lămâie pentru a provoca acest efect neutralizant.

Peroxidul de hidrogen poate fi găsit în aproape fiecare casă, de obicei ca parte a cabinetului pentru medicamente. Nu numai că acționează asupra bacteriilor, dar ajută și la eliminarea lucrurilor din canalul urechii. Câteva picături ar trebui să fie suficiente pentru a ameliora instantaneu durerea.

După cum ați văzut, există o mulțime de opțiuni pentru tratarea durerii de ureche cu remedii casnice. Cu toate acestea, dacă durerea nu dispare, asigurați-vă că consultați un medic la un moment dat, doar pentru a vă asigura că nu este ceva mai grav.

Citeste si: