Infectie vaginala

Tratament acasa pentru infectia vaginala

O infecție vulvo-vaginală este o creștere excesivă a celulelor fungice din vagin. Infecțiile sunt mai frecvente la femeile aflate la vârsta fertilă, dar pot apărea la orice vârstă. Infecția vaginala produce o scurgere, cum ar fi brânza de vaci, mâncărime vaginală, iritație în sau în jurul vaginului și, uneori, o senzație de arsură la trecerea urinei.

Acest lucru nu este de obicei transmis sexual. Este cauzată de factori care încurajează creșterea excesivă a ciupercii vaginale, cum ar fi administrarea de antibiotice, purtarea de haine strânse și utilizarea de dușuri și deodorante vaginale. Deși poate fi inconfortabilă, dar rareori pot duce la probleme grave de sănătate. Acest remediu acasa te poate vindeca sau ameliora infectia vaginala.

Simptomele infecției vulvo-vaginale

  1. Mâncărime și senzație de arsură în vagin și în jurul vulvei.
  2. O scurgere vaginală groasă, albă, fără miros, care apare ca o brânză de vaci.
  3. Umflarea și roșeața vulvei.
  4. Durere în timpul actului sexual.
  5. Senzație de arsură la urinare.

Remediu acasa pentru infecția vulvo-vaginale

  • Bicarbonat de sodiu: Adăugați 2 linguri de bicarbonat de sodiu într-o baie călduță și superficială. Acest remediu poate ajuta la ameliorarea mâncărimii și a disconfortului.
  • Iaurt: Aplicați iaurt pe vulva și în interiorul vaginului. Pentru a introduce iaurtul în vagin, puneți câteva în partea superioară a unui aplicator de tampon, apoi introduceți tamponul în vagin. Scoateți-l cu o oră mai târziu. Acest lucru are un efect calmant și ajută la combaterea infecțiilor.
  • Pudră de lemn dulce: Se fierbe 1 lingură de pudră de lemn dulce în 1 halbă de apă timp de 5 minute. Răcește, strecoară și folosește ceaiul ca duș vaginal.

Ce să faceți dacă aveți infecție vaginala:

  1. Mâncați o dietă echilibrată, care vă va ajuta să vă mențineți corpul sănătos și să mențineți un echilibru normal al organismelor din vagin.
  2. Mâncați iaurt care poate fi benefic în menținerea unui echilibru normal al organismelor vaginale.
  3. Utilizați numai apă și săpun neparfumat pe vulva.
  4. Utilizați tampoane sanitare în timpul perioadelor. Dacă folosiți tampoane, schimbați-le cel puțin la fiecare 3-4 ore.

Ce să nu faceți:

  1. Evitați îmbrăcămintea strânsă.
  2. Evitați utilizarea spray-urilor feminine sau a parfumurilor în zona vaginală, care pot afecta echilibrul normal al organismelor.

  1. Evitați hârtia igienică parfumată și tampoanele deodorante.
Consultați medicul:

  • Dacă credeți că ați putea avea o infecție cu transmitere sexuală.
  • Dacă sunteți gravidă.
  • Descărcarea este pătată de sânge, galben verzuie sau miros urât.
  • Prezentați alte simptome, cum ar fi febra și durerea inferioară a abdomenului.
  • Au descărcări anormale recurente.
  • Infecția nu se elimină în 3-4 zile după utilizarea tratamentului de mai sus.