Remediu natural pentru Anemie care functioneaza
În anemie, numărul de celule roșii din sânge sau cantitatea de hemoglobină (proteină purtătoare de oxigen) din celulele roșii din sânge este redusă.
Cauzele frecvente ale anemiei sunt sângerările excesive, scăderea producției de celule roșii din sânge și creșterea distrugerii celulelor roșii din sânge.
Există mai multe tipuri de anemie: anemie feriprivă, anemie pernicioasă, anemie falciformă și anemie hipoproteinemică (lipsă de proteine în sânge), precum și anumite anemii cu deficit de vitamine, cum ar fi anemia cu deficit de acid folic B-12 și .
Anumite tulburări de sângerare, cum ar fi sângerări menstruale abundente, sângerări de hemoroizi sau sângerări ale gingiilor, pot duce la anemie din cauza pierderii de sânge.
Simptomele variază, dar pot include slăbiciune, oboseală, piele palidă, dificultăți de respirație și amețeli. Suplimentarea cu anumite vitamine, minerale și ierburi poate ajuta la producerea de celule roșii din sânge.
Dieta este de cea mai mare importanță în tratamentul anemiei. Aproape fiecare nutrient este necesar pentru producerea de celule roșii din sânge, hemoglobină și enzime, necesare pentru sinteza lor.
Fierul trebuie luat întotdeauna sub formă organică naturală, deoarece utilizarea fierului anorganic se poate dovedi periculoasă, distrugând vitaminele de protecție și acizii grași nesaturați.
Alimentele obișnuite bogate în fier organic sunt cerealele din grâu și cereale, orezul brun; legume cu frunze verzi, varză, morcov, țelină, sfeclă, roșii, spanac; fructe precum mere, fructe de pădure, cireșe, struguri, stafide, smochine, curmale, piersici și ouă.
Cauzele anemiei
Diferite tipuri de anemie au cauze diferite. În general, anemia are trei cauze principale
Pierderi de sange:
- Afecțiuni gastro-intestinale, cum ar fi ulcere, hemoroizi, cancer
- Menstruație grea
- Naştere
- Accidente
- Interventie chirurgicala
- Sângerări uterine excesive
- Corpul nu poate produce suficiente globule roșii din sânge
- Probleme cu măduva osoasă sau celule stem
- Deficitul de vitamina B12 sau folat
- Deficiență de fier
- Distrugerea globulelor roșii (anemie hemolitică):
- Tulburări de sânge moștenite, cum ar fi anemia falciformă sau talasemia
- Boli autoimune, cum ar fi artrita reumatoidă, sindromul sjogre
- Hipertensiune arterială severă
- Tumori
- Arsuri severe
- Anumite substanțe chimice
- Boli hepatice sau renale avansate
- Altele sunt infecții, droguri, venin de la păianjen sau șarpe
- Rareori mărirea splinei
Tipuri comune de anemie:
- Anemie cu deficit de fier - cauzată de fierul inadecvat
- Anemie cu deficit de vitamine - cauzată de vitamina B12, deficit de folat
- Anemia pernicioasă este o afecțiune în care vitamina B12 nu poate fi absorbită în tractul gastro-intestinal.
- Anemie aplastică - poate fi cauzată de infecții, radiații, chimioterapie, boli autoimune, expunerea la substanțe chimice toxice, leucemie
- Anemie hemolitică - cauzată de distrugerea mai rapidă a celulelor sanguine decât înlocuirea
- Exemple de anemii hemolitice moștenite sunt anemia falciformă și talasemia. Acestea sunt tulburările genetice cauzate de erori ale genelor pentru hemoglobină.
- Alte cauze includ infecții, tulburări autoimune, puține anomalii congenitale ale globulelor roșii, probleme ale valvei cardiace sau anevrisme
- Anemie cauzată de alte boli - Boli hepatice cronice, Tulburări imune, tulburări endocrine
Simptomele Anemiei
- Oboseală
- Piele palida
- Respirație scurtă
- Ameţeală
- Dureri în piept
- Mâini și picioare reci
- Durere de cap
Remedii la domiciliu pentru anemie
- Mere:
Beti suc de mere proaspăt preparat cu o oră înainte de mese sau chiar înainte de a vă retrage pentru noapte și, de asemenea, nu luați nimic timp de aproximativ o jumătate de oră după suc.
- Sfeclă roșie:
Beti suc de sfeclă roșie, care este un remediu excelent pentru anemie. Sucul de sfeclă conține potasiu, fosfor, calciu, sulf, iod, fier, cupru, carbohidrați, proteine, grăsimi, vitaminele B1, B2, niacină, B6, C și vitamina P. Cu un conținut ridicat de fier, sucul de sfeclă regenerează și reactivează roșul celulele sanguine, alimentează corpul cu oxigen proaspăt și ajută la funcționarea normală a respirației veziculare.
- Coacăze:
Înmuiați 10-12 coacăze în apă peste noapte. Îndepărtați semințele și mâncați-le regulat timp de patru săptămâni.
- Urzică:
beți un ceai făcut din 1-2 g de urzică de două ori sau de trei ori pe zi. Frunza de urzică este benefică în tratarea anemiei cu deficit de fier datorită concentrației sale ridicate de fier.
- Iaurt:
Mănâncă o cană de iaurt simplu cu 1/2 linguriță de curcuma pe stomacul gol.
- Drojdie de bere:
Adăugați 1 lingură zilnic la cereale, salate sau sucuri. Drojdia de bere este o sursă bună de fier, precum și de alți nutrienți esențiali.
- Rădăcină de păpădie:
Luați 3-5 g de rădăcină de păpădie pe zi. Păpădia are niveluri relativ bune de fier, vitamine și, de asemenea, detoxifică ficatul.
- Spirulina:
Luați zilnic 2 g de spirulină pentru a stimula producția de celule roșii din sânge din măduva osoasă.
- Spanacul
Această legumă este o valoroasă sursă de fier si un aliment potrivit pentru orice vârstă, având efecte benefice si asupra altor boli cauzate de lipsa de fier.Includeți spanacul în dieta dumneavoastră.
Ce sa faci pentru Anemie
- Consumați alimente bogate în fier, cum ar fi sfeclă, morcovi, struguri, prune uscate, stafide și legume verzi aburite, cum ar fi spanacul si broccoli
- Consumați alimente bogate în vitamina C, cum ar fi portocala, căpșuni, pentru a crește absorbția fierului.
- Luați vitamina B 12, care este o necesitate pentru prevenirea și vindecarea anemiei. Această vitamină se găsește de obicei în proteinele animale și în special în carnea de organe, cum ar fi rinichii și ficatul. Cu toate acestea, surse alternative la fel de bune de vitamina B 12 se găsesc în produsele lactate, cum ar fi laptele, ouăle și brânza. Alunele, germenii de grâu și soia conțin, de asemenea, o cantitate de B 12.
- Bea suc de rodie și suc de afine.
- Bea apă de cupru. Păstrați apa într-un pahar de cupru autentic peste noapte și beți-o dimineața. Cuprul este esențial pentru utilizarea fierului în construcția hemoglobinei.
- Respirați profund și faceți exerciții fizice ușoare, cum ar fi mersul pe jos și asane simple de yoga, care ar trebui întreprinse pentru a tonifica sistemul.
- Baia de soare scurtă este benefică, deoarece lumina solară stimulează producerea de celule roșii din sânge.
Ce Nu trebuie pentru Anemie
- Evitați să beți cafea, ceai, sodă și alimente bogate în calciu sau băuturi cu mese care conțin alimente bogate în fier, deoarece acestea interferează în absorbția fierului din alimente.
- Evitați ciocolata și tărâțele. Tărâțele sunt bogate în fibre insolubile, care captează și îndepărtează fierul în timpul digestiei.
- Evitați alimentele fierbinți, condimentate și fermentate.
Consultați medicul
Dacă bănuiți că aveți anemie, consultați-vă medicul. Anemia nu este ceva de autodiagnosticat.
0 Comments
Trimiteți un comentariu
Ce credeti de acest remediu natural?Lasati-ne un comentariu