Astm


 ÃŽn astm, există o obstrucÈ›ie largă a căilor respiratorii, care duce la tuse, respiraÈ›ie È™uierătoare, dificil de respirat È™i probleme de somn. La persoanele susceptibile, reacÈ›iile astmatice pot fi declanÈ™ate de anumiÈ›i stimuli, cum ar fi exerciÈ›iile fizice, aerul rece È™i alergenii, inclusiv polenul, parul de animale È™i acarienii de praf. Stresul È™i anxietatea pot declanÈ™a, de asemenea, atac de astm. ÃŽn unele cazuri, această afecÈ›iune poate pune viaÈ›a în pericol È™i ar trebui tratată în consecință. Remediile naturale pentru astm pot ajuta la reducerea severității È™i frecvenÈ›ei atacurilor.

Modul natural de tratare a astmului constă în stimularea funcționării organelor excretoare slabe, adoptarea unor modele de dietă adecvate și reconstituirea corpului. Și practicarea yogazurilor pentru a permite asimilarea corectă a alimentelor și pentru a întări plămânii, sistemul digestiv și sistemul circulator.

Simptome de astm

  • RespiraÈ›ie scurtă.
  • Un È™uierat sau È™uierător atunci când expiri.
  • Durere È™i senzaÈ›ii de strângere în piept.
  • Tuse uscată, iritantă, persistentă.
  • Gâfâind când respiri.
  • Probleme de somn cauzate de dificultăți de respiraÈ›ie, tuse sau respiraÈ›ie È™uierătoare.


Remediu la domiciliu pentru astm


Modificați stilul de viață: este important să identificați și să evitați orice declanșator al atacurilor de astm și să faceți unele modificări ale stilului de viață atunci când este necesar. Excluderea lactatelor din dietă poate fi utilă. Păstrați înconjurătorul liber de praf și practicați tehnici de ameliorare a stresului, cum ar fi respirația profundă și meditația. Stresul a fost legat de atacuri de astm mai frecvente și severe.

In caz de atac sever, tinde să distrugă pofta de mâncare, așa că nu forțați pacientul să mănânce. Pacientul trebuie să postească până când atacul se termină. Cu toate acestea, puteți lua o ceașcă de apă caldă sau suc de lămâie cu miere la fiecare două ore și apoi recurgeți la dieta cu suc de fructe pentru a hrăni sistemul și a elimina toxinele. Treptat, pot fi incluse alimente solide.

Masaj: 

În timpul atacului de astm, masați pieptul cu ulei de muștar amestecat cu camfor mic. Acest lucru va relaxa flegma și va ușura respirația. De asemenea, inhalați abur din apa clocotită amestecată cu semințe de chimion care ajută la dilatarea pasajului bronșic.

Baie de aburi:

 FaceÈ›i baie de aburi, baie fierbinte de picioare, baie fierbinte de È™old È™i baie de soare. Acest lucru va stimula pielea È™i va ameliora plămânii congestionaÈ›i.

Pachete cu noroi:

 AplicaÈ›i pachete cu noroi pe abdomen, care vor ameliora fermentaÈ›ia cauzată de alimentele nedigerate È™i vor favoriza peristaltismul intestinal.

Mierea: 

Mierea este considerată extrem de benefică în tratamentul astmului. Mănâncă miere sau ia fie lapte, fie apă. Subțiază mucoasa acumulată și ajută la eliminarea din căile respiratorii. De asemenea, previne producerea de mucoase în viitor.

Usturoi: 

Luați zilnic usturoi fiert în 30 ml de lapte zilnic ca remediu pentru stadiul incipient al astmului.

Curcuma: 

Curcuma este considerată un remediu eficient pentru astmul bronșic. Luați o jumătate de linguriță de pudră de curcumă fiartă într-un pahar de lapte două zilnic. Acționează cel mai bine atunci când este luat pe stomacul gol.

Inhalarea cu abur: 

O inhalare cu abur a uleiurilor esențiale de eucalipt sau lavandă poate fi luată în timpul unui atac și imediat după aceea pentru a ușura panica și a ajuta la deschiderea căilor respiratorii.

Ghimbir È™i schinduf: 

Luați o linguriță de suc de ghimbir proaspăt amestecat cu o cană de decoct de schinduf și miere după gust. Acest amestec acționează ca un excelent expectorant.

Morcov È™i spanac: 

Luați 2/3 pahar de suc de morcovi și 1/3 pahar de suc de spanac de trei ori pe zi.

Ceaiul verde sau negru: 

compușii chimici din ceai acționează prin creșterea diametrului căilor respiratorii din plămâni pentru a permite schimbul de gaze mai ușor și mai eficient. În special, ceaiul verde conține compus polifenol, care este un puternic antioxidant și antiinflamator care poate fi util pentru astm. Încercați să beți 1-2 căni zilnic pentru a vedea dacă este benefic.

Ceapă:

 Ia 1/4 cană de suc de ceapă, adaugă 1 linguriță miere È™i 1/8 linguriță piper negru È™i bea; care va ameliora congestia È™i va atenua respiraÈ›ia È™i este eficient pentru ameliorarea imediată a astmului.

Ce sa faci pentru astm:

  • Mănâncă mai puÈ›in decât capacitatea ta. Mănâncă încet È™i mestecă alimentele corect.
  • LuaÈ›i ultima masă, de preferință înainte de apusul soarelui sau cel puÈ›in două ore înainte de culcare.
  • ConsumaÈ›i o dietă simplă care include legume uÈ™or aburite, fructe proaspete, cereale integrale, carne de pasăre slabă È™i peÈ™te. Alimentele care promovează sănătatea plămânilor includ morcovi, ciuperci nasture, usturoi, struguri, miere, pere, ridichi, mandarine È™i dovleci.
  • Mănâncă alimente care ajută la risipirea flegmei È™i care sunt bune pentru astm includ caisele, ghimbirul proaspăt È™i lichiul.
  • PresăraÈ›i seminÈ›e de in măcinate pe salate È™i cereale pentru a obÈ›ine o parte din acizii graÈ™i omega-3 pentru a ajuta la reducerea inflamaÈ›iei.
  • Bea apă în mod regulat pe tot parcursul zilei pentru a elimina mucusul din corp. BeÈ›i o băutură caldă atunci când un episod uÈ™or de astm a fost declanÈ™at de expunerea la vânt rece.
  • FaceÈ›i exerciÈ›ii de respiraÈ›ie È™i meditaÈ›ie.
  • FolosiÈ›i protecÈ›ii împotriva acarienilor È™i un purificator de aer în casă.

Ce sa nu faci pentru astm:

  • EvitaÈ›i alimentele care tind să producă flegme precum orez, zahăr, linte, caÈ™, prăjite È™i alimente dificil de digerat.
  • EvitaÈ›i locurile cu praf sau lucrurile care agravează simptomele, cum ar fi fumul de È›igară sau alergenii (declanÈ™atori).
  • EliminaÈ›i din dieta dvs. produsele lactate È™i alimentele din făină albă, deoarece acestea determină formarea mucusului.
  • EvitaÈ›i alimentele fermentate.
  • Evită stresul. Stresul a fost legat de atacuri de astm mai frecvente È™i severe.


Consultați medicul daca:

Aveti dureri în piept, picioare umflate și transpirație abundentă împreună cu respirație dificilă.

Istoricul problemelor cardiace.

În caz de atac de astm sever, solicitați ajutor medical imediat.