Astm


 În astm, există o obstrucție largă a căilor respiratorii, care duce la tuse, respirație șuierătoare, dificil de respirat și probleme de somn. La persoanele susceptibile, reacțiile astmatice pot fi declanșate de anumiți stimuli, cum ar fi exercițiile fizice, aerul rece și alergenii, inclusiv polenul, parul de animale și acarienii de praf. Stresul și anxietatea pot declanșa, de asemenea, atac de astm. În unele cazuri, această afecțiune poate pune viața în pericol și ar trebui tratată în consecință. Remediile naturale pentru astm pot ajuta la reducerea severității și frecvenței atacurilor.

Modul natural de tratare a astmului constă în stimularea funcționării organelor excretoare slabe, adoptarea unor modele de dietă adecvate și reconstituirea corpului. Și practicarea yogazurilor pentru a permite asimilarea corectă a alimentelor și pentru a întări plămânii, sistemul digestiv și sistemul circulator.

Simptome de astm

 • Respirație scurtă.
 • Un șuierat sau șuierător atunci când expiri.
 • Durere și senzații de strângere în piept.
 • Tuse uscată, iritantă, persistentă.
 • Gâfâind când respiri.
 • Probleme de somn cauzate de dificultăți de respirație, tuse sau respirație șuierătoare.


Remediu la domiciliu pentru astm


Modificați stilul de viață: este important să identificați și să evitați orice declanșator al atacurilor de astm și să faceți unele modificări ale stilului de viață atunci când este necesar. Excluderea lactatelor din dietă poate fi utilă. Păstrați înconjurătorul liber de praf și practicați tehnici de ameliorare a stresului, cum ar fi respirația profundă și meditația. Stresul a fost legat de atacuri de astm mai frecvente și severe.

In caz de atac sever, tinde să distrugă pofta de mâncare, așa că nu forțați pacientul să mănânce. Pacientul trebuie să postească până când atacul se termină. Cu toate acestea, puteți lua o ceașcă de apă caldă sau suc de lămâie cu miere la fiecare două ore și apoi recurgeți la dieta cu suc de fructe pentru a hrăni sistemul și a elimina toxinele. Treptat, pot fi incluse alimente solide.

Masaj: 

În timpul atacului de astm, masați pieptul cu ulei de muștar amestecat cu camfor mic. Acest lucru va relaxa flegma și va ușura respirația. De asemenea, inhalați abur din apa clocotită amestecată cu semințe de chimion care ajută la dilatarea pasajului bronșic.

Baie de aburi:

 Faceți baie de aburi, baie fierbinte de picioare, baie fierbinte de șold și baie de soare. Acest lucru va stimula pielea și va ameliora plămânii congestionați.

Pachete cu noroi:

 Aplicați pachete cu noroi pe abdomen, care vor ameliora fermentația cauzată de alimentele nedigerate și vor favoriza peristaltismul intestinal.

Mierea: 

Mierea este considerată extrem de benefică în tratamentul astmului. Mănâncă miere sau ia fie lapte, fie apă. Subțiază mucoasa acumulată și ajută la eliminarea din căile respiratorii. De asemenea, previne producerea de mucoase în viitor.

Usturoi: 

Luați zilnic usturoi fiert în 30 ml de lapte zilnic ca remediu pentru stadiul incipient al astmului.

Curcuma: 

Curcuma este considerată un remediu eficient pentru astmul bronșic. Luați o jumătate de linguriță de pudră de curcumă fiartă într-un pahar de lapte două zilnic. Acționează cel mai bine atunci când este luat pe stomacul gol.

Inhalarea cu abur: 

O inhalare cu abur a uleiurilor esențiale de eucalipt sau lavandă poate fi luată în timpul unui atac și imediat după aceea pentru a ușura panica și a ajuta la deschiderea căilor respiratorii.

Ghimbir și schinduf: 

Luați o linguriță de suc de ghimbir proaspăt amestecat cu o cană de decoct de schinduf și miere după gust. Acest amestec acționează ca un excelent expectorant.

Morcov și spanac: 

Luați 2/3 pahar de suc de morcovi și 1/3 pahar de suc de spanac de trei ori pe zi.

Ceaiul verde sau negru: 

compușii chimici din ceai acționează prin creșterea diametrului căilor respiratorii din plămâni pentru a permite schimbul de gaze mai ușor și mai eficient. În special, ceaiul verde conține compus polifenol, care este un puternic antioxidant și antiinflamator care poate fi util pentru astm. Încercați să beți 1-2 căni zilnic pentru a vedea dacă este benefic.

Ceapă:

 Ia 1/4 cană de suc de ceapă, adaugă 1 linguriță miere și 1/8 linguriță piper negru și bea; care va ameliora congestia și va atenua respirația și este eficient pentru ameliorarea imediată a astmului.

Ce sa faci pentru astm:

 • Mănâncă mai puțin decât capacitatea ta. Mănâncă încet și mestecă alimentele corect.
 • Luați ultima masă, de preferință înainte de apusul soarelui sau cel puțin două ore înainte de culcare.
 • Consumați o dietă simplă care include legume ușor aburite, fructe proaspete, cereale integrale, carne de pasăre slabă și pește. Alimentele care promovează sănătatea plămânilor includ morcovi, ciuperci nasture, usturoi, struguri, miere, pere, ridichi, mandarine și dovleci.
 • Mănâncă alimente care ajută la risipirea flegmei și care sunt bune pentru astm includ caisele, ghimbirul proaspăt și lichiul.
 • Presărați semințe de in măcinate pe salate și cereale pentru a obține o parte din acizii grași omega-3 pentru a ajuta la reducerea inflamației.
 • Bea apă în mod regulat pe tot parcursul zilei pentru a elimina mucusul din corp. Beți o băutură caldă atunci când un episod ușor de astm a fost declanșat de expunerea la vânt rece.
 • Faceți exerciții de respirație și meditație.
 • Folosiți protecții împotriva acarienilor și un purificator de aer în casă.

Ce sa nu faci pentru astm:

 • Evitați alimentele care tind să producă flegme precum orez, zahăr, linte, caș, prăjite și alimente dificil de digerat.
 • Evitați locurile cu praf sau lucrurile care agravează simptomele, cum ar fi fumul de țigară sau alergenii (declanșatori).
 • Eliminați din dieta dvs. produsele lactate și alimentele din făină albă, deoarece acestea determină formarea mucusului.
 • Evitați alimentele fermentate.
 • Evită stresul. Stresul a fost legat de atacuri de astm mai frecvente și severe.


Consultați medicul daca:

Aveti dureri în piept, picioare umflate și transpirație abundentă împreună cu respirație dificilă.

Istoricul problemelor cardiace.

În caz de atac de astm sever, solicitați ajutor medical imediat.